Nadace ČEZ: Malí cyklisté z dětského domova dojeli až k Baltu, za pět dní zvládli 580 kilometrů

02.10.2021 22:30 | Tisková zpráva

Neuvěřitelný výkon mají za sebou čtyři děti a dva vychovatelé z Dětského domova Čeladná. Na kolech urazili za pět dní celkem 580 kilometrů z česko-německých hranic až k Baltskému moři.

Nadace ČEZ: Malí cyklisté z dětského domova dojeli až k Baltu, za pět dní zvládli 580 kilometrů
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

„Cesta k Baltu je cestou malých hrdinů, které máme jako společnost pocit zachraňovat, ale přitom když jim dáme tu šanci a dostatek našeho času, tak dokážou posouvat své hranice, ale hlavně u toho pomáhat lidem a dětem, které si sami vybrali,“ řekl organizátor akce Tomáš Slavata.

Malí cyklisté totiž během své cesty propagují sbírku, která běží na dárcovské platformě Znesnáze21 a jejím cílem je vybrat 100.000 korun pro Domov seniorů Příbor a pro Nadační fond Život začíná, který se věnuje předčasně narozeným dětem. „Všechno, co se vybere nad sto tisíc, poputuje do Dětského domova Jaroměř, který se mimo jiné stará o děti se sluchovým postižením. Chceme jim přispět na pořízení nového auta,“ dodal Slavata, který se svou rodinou financoval všechny režijní náklady cyklistického putování.

Na kola, stany a další potřebné vybavení pro děti, které už jim zůstane, přispěl Cirk La Putyka a lidé sportující s aplikací EPP – Pomáhej pohybem. Díky nim podpořila netradiční expedici částkou 100 tisíc korun Nadace ČEZ.

Cesta k Baltu – Volume 4 odstartovala v pondělí 27. září z Dětského domova Krompach, odkud v roce 2017 vyjela k Baltu první cyklistická výprava dětských domovů. Po pěti dnech a 580 v sedlech kol děti dojely v pátek 1. října do německého Heringsdorfu.

„Letošní expedice byla jiná než všechny předchozí, které jsme absolvovali v jarních měsících. Tentokrát jsme cestu kvůli covidu odložili na podzim, takže jsme museli vzhledem k brzkému stmívání hodně pracovat s časem. Každá Cesta k Baltu je něčím výjimečná a vždy je to pro mě radost, dostat další děti z dětských domovů k moři po jejich vlastní ose. Bylo to pro ně hodně náročné a pro nás bylo úžasné sledovat jejich vnitřní úsilí a vůli to nevzdávat,“ dodal Tomáš Slavata.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…