Nadace ČEZ: Malí pacienti klimkovických lázní otestovali na dětském dni Oranžové hřiště

05.06.2023 8:42 | Komerční článek

Atrakce Oranžového hřiště postaveného ještě v covidových dobách si teď užívají malí pacienti lázní v Klimkovicích nedaleko Ostravy naplno. Otestovali ho netradičním desetibojem, který pro ně u příležitosti Mezinárodního dne dětí připravili jejich fyzioterapeuti.

Nadace ČEZ: Malí pacienti klimkovických lázní otestovali na dětském dni Oranžové hřiště
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

„Originálním propojením s pohybovými hrami můžeme nenásilně pokračovat v rehabilitaci dětí. Díky tomu je pro nás Oranžové hřiště mimořádně přínosné,“ vysvětlila Miluše Bílská, referentka kultury a volného času Sanatorií Klimkovice, které podporují léčbu pohybového ústrojí.

Oranžové hřiště využívají kromě lázeňských hostů i děti z Klimkovic. Příspěvek Nadace ČEZ ve výši 700 tisíc Kč pokryl nákup herních prvků, například kolotoče, šplhací sestavy, houpaček, houpadel a trampolíny, a jejich instalaci.

Hřiště vybudoval spolek Čisté Klimkovice. „Navazuje na náš lesní park, který postupně doplňujeme o další hrací, ekologické i estetické prvky už od roku 2011. Do parku přijíždějí za odpočinkem celé rodiny z našeho města i z okolí, k procházkách ho využívají malí i velcí klienti lázní. Nyní děti mají další místo pro zábavu na hřišti, kde se budou potkávat návštěvníci parku spolu s klienty lázní. Vznikl tím zcela přirozený prostor pro integraci,“ řekl předseda spolku Čisté Klimkovice Jakub Unucka.

Na hřišti je třináct herních prvků, některé s dopadovými plochami, takzvanými grass deskami, a dále osm laviček. Moderní vybavení je kovové, ošetřené pozinkováním. „Se Sanatorii Klimkovice spolupracujeme dlouhodobě, provozujeme tady například kogenerační jednotku, která do lázní dodává teplo a teplou vodu. Zároveň se snažíme fungovat jako dobří sousedé a být prospěšní hlavně dětem,“ řekl za Skupinu ČEZ generální ředitel společnosti ČEZ Energo Martin Václavek.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací najdete ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…