Nadace ČEZ: Multifunkční hřiště bylo slavnostně otevřeno ve Vilanticích

06.09.2020 10:29

Obec Vilantice nedaleko Hradce Králové má nové multifunkční hřiště. Nadace ČEZ přispěla na výstavbu částkou 240 tisíc korun.

Nadace ČEZ: Multifunkční hřiště bylo slavnostně otevřeno ve Vilanticích
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Sobotní ráno a krásné počasí přilákalo na vyhlášený tradiční turnaj ve volejbale „Vilantická čtyřka“ místní i přespolní obyvatele. Poprvé se turnaj konal na novém hřišti, které bylo při té příležitosti slavnostně otevřeno. Deset volejbalových družstev tu bude po celý den bojovat o vítězství. Areál sportoviště se nachází uprostřed obce naproti Obecnímu úřadu a místní hospůdce a je dalším společným místem, kde se mohou místní setkávat a trávit svůj volný čas.

Z příspěvku od Nadace ČEZ byly pořízeny nové herní prvky - houpačky se skluzavkou, stůl na stolní tenis, kotvy, sloupky a sítě na volejbal, branky na malou kopanou, lavičky a posilovací stroje. Současně byl vyčištěn a doset travnatý povrch hřiště a byl opraven plot.

„Herní prvky budou využívat naši nejmladší společně se svými rodiči. Bez rozdílu věku využijí hřiště na malou kopanou a volejbalové hřiště zbývající věkové kategorie mužů i žen a naši „náctiletí“. Probíhá zde i místní volejbalový turnaj „Vilantická čtyřka". Místní cvičenky využijí travnatý povrch ke cvičení na karimatkách, trénují od jara do podzimu. Jsme rádi, že jsme tento areál mohli díky Nadaci ČEZ vybudovat,“ říká starostka obce Dagmar Jarošová.

Výstavbu dětských, volnočasových i seniorských hřišť podporuje Nadace ČEZ už od svého založení v roce 2002. Jednou z podmínek je dlouhodobý provoz hřišť a dokládání jejich stavu.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…