Nadace ČEZ: Na oranžovém kole se šlapalo pro dětský domov

13.06.2022 20:11 | Komerční článek

Několik stovek bikerů se v sobotu sešlo v Sázavě, aby odstartovali již 22. ročník závodu ČEZ Sázava. Součástí závodu bylo i charitativní Oranžové kolo Nadace ČEZ, na kterém mohli svým minutovým šlapáním pomoci dobré věci nejen závodníci, ale i návštěvníci a diváci závodu. Šlapalo se pro Dětský domov Sázava, který od Nadace ČEZ dostal šek na částku 51 460 korun.

Nadace ČEZ: Na oranžovém kole se šlapalo pro dětský domov
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Krásné počasí, spousta zábavy a sázavský závod seriálu Prima CUP ČEZ Sázava přilákal v sobotu dopoledne stovky závodníků na kolech. Nabídl trasy nejen pro ostřílené bikery, ale i pro rodiny s dětmi. Ta nejnáročnější měřila 80 kilometrů. Představilo se zde i mnoho známých tváří a někteří z nich podpořili charitativní projekt a minutu šlapali pro Dětský domov Sázava. Na handbiku  šlapal i kardiochirurg Jan Pirk, děti z dětského domova a další zástupci televize Prima.

Sešli se také záchranáři, policisté a hasiči, kteří zde závodí v rámci soutěže o pohár IZS. K účasti je nalákaly i oranžové handbiky. Nadace ČEZ a mnoho z nich si navíc minutu zašlapalo, aby pomohli dětem z dětského domova.

Dětský domov Sázava se nachází v malebném údolí řeky Sázavy, v městečku Sázava ve Středočeském kraji. V dětském domově žije 24 dětí ve věku 3 – 18 let ve třech rodinkách po 8 dětech. „Příspěvek od nadace ČEZ použijeme na sportovní a kulturní aktivity dětí.  Děti mají velkou radost a všechny tu jsou s námi,“ říká Alena Nováková, ředitelka Dětského domova. „Ráda bych i touto cestou poděkovala všem, kteří minutou šlapání podpořili náš domov dětí,“ usmívá se paní ředitelka.

Výtěžek z více jak x hodinového šlapání byl 51 460 korun. Symbolický šek předala zástupkyně Nadace ČEZ Šárka Lapáčková Beránková do rukou ředitelky dětského domova Sázava paní Aleny Novákové.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…