Nadace ČEZ: Na oranžovém kole se šlapalo pro dětský domov

13.06.2022 20:11 | Komerční článek

Několik stovek bikerů se v sobotu sešlo v Sázavě, aby odstartovali již 22. ročník závodu ČEZ Sázava. Součástí závodu bylo i charitativní Oranžové kolo Nadace ČEZ, na kterém mohli svým minutovým šlapáním pomoci dobré věci nejen závodníci, ale i návštěvníci a diváci závodu. Šlapalo se pro Dětský domov Sázava, který od Nadace ČEZ dostal šek na částku 51 460 korun.

Nadace ČEZ: Na oranžovém kole se šlapalo pro dětský domov
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Krásné počasí, spousta zábavy a sázavský závod seriálu Prima CUP ČEZ Sázava přilákal v sobotu dopoledne stovky závodníků na kolech. Nabídl trasy nejen pro ostřílené bikery, ale i pro rodiny s dětmi. Ta nejnáročnější měřila 80 kilometrů. Představilo se zde i mnoho známých tváří a někteří z nich podpořili charitativní projekt a minutu šlapali pro Dětský domov Sázava. Na handbiku  šlapal i kardiochirurg Jan Pirk, děti z dětského domova a další zástupci televize Prima.

Sešli se také záchranáři, policisté a hasiči, kteří zde závodí v rámci soutěže o pohár IZS. K účasti je nalákaly i oranžové handbiky. Nadace ČEZ a mnoho z nich si navíc minutu zašlapalo, aby pomohli dětem z dětského domova.

Dětský domov Sázava se nachází v malebném údolí řeky Sázavy, v městečku Sázava ve Středočeském kraji. V dětském domově žije 24 dětí ve věku 3 – 18 let ve třech rodinkách po 8 dětech. „Příspěvek od nadace ČEZ použijeme na sportovní a kulturní aktivity dětí.  Děti mají velkou radost a všechny tu jsou s námi,“ říká Alena Nováková, ředitelka Dětského domova. „Ráda bych i touto cestou poděkovala všem, kteří minutou šlapání podpořili náš domov dětí,“ usmívá se paní ředitelka.

Výtěžek z více jak x hodinového šlapání byl 51 460 korun. Symbolický šek předala zástupkyně Nadace ČEZ Šárka Lapáčková Beránková do rukou ředitelky dětského domova Sázava paní Aleny Novákové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…