Nadace ČEZ: Nádražní ulici v Chocni lemují nově vysazené duby

10.04.2019 19:38

Východočeské městečko převzalo štafetu v jarní výsadbě stromů a zeleně, kterou po celé republice finančně podporuje Nadace ČEZ.

Nadace ČEZ: Nádražní ulici v Chocni lemují nově vysazené duby
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Donedávna neosázenou a prašnou cestu kolem nádraží v Chocni zdobí od úterního odpoledne 21 čerstvě vysázených dubů. „S novými stromy se nám podařilo esteticky oddělit  blízké vlakové nádraží od hojně využívané cyklotrasy, snížit prašnost a zdůraznit biodiverzitu místa,“ vysvětluje starosta města Jan Ropek.

Choceň zažádala o finanční příspěvek na výsadbu v rámci grantového řízení Nadaci ČEZ, ta poskytla částku 115 796 korun. Stromy sázela odborná firma s dozorem dendrologa za spoluúčasti veřejnosti, místního zástupce Českého svazu ochránců přírody a oddílu mladých ochránců přírody Spongilit.  

Nadace ČEZ dosud podpořila více než 400 projektů zaměřených na výsadbu zeleně a obyvatelé měst a obcí zasadili téměř 92 500 stromů či keřů. Jeden strom za svůj život přitom z atmosféry odebere přibližně jednu tunu CO2. Slouží rovněž jako přirozený kryt a zdroj potravy pro drobné živočichy, větrolam nebo protihluková stěna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …