Nadace ČEZ: Nově otevřené hřiště v Těmicích u Hodonína nabídne nejen dětem pestré volnočasové vyžití i během školního roku

22.08.2020 8:11

Ještě během letních prázdnin dostaly děti z obce na hranici jihomoravského kraje příležitost otestovat nové skluzavky, prolézačky a další herní prvky na ploše nového Oranžového hřiště. Na své si ale přijdou i dospělí, protože hřiště obsahuje také několik posilovacích prvků. Stavbu finančně podpořila Nadace ČEZ.

Nadace ČEZ: Nově otevřené hřiště v Těmicích u Hodonína nabídne nejen dětem pestré volnočasové vyžití i během školního roku
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Slavnostní otevření Oranžového hřiště v Těmicích u Hodonína

Středa 19. srpna byla pro menší děti a jejich rodiče v Těmicích velikou slavností. Bylo totiž otevřeno nové hřiště, které obec zřídila díky grantu Nadace ČEZ ve výši 850 tisíc korun. Na hřišti najdou menší i ti větší zbrusu nové houpačky, přízemní trampolínu, lanovou pyramidu a zvlášť oblíbenou lanovou dráhu. Dále pak čtyřvěžovou sestavu, balanční stezku, uzavřený velký kolotoč a dva posilovací prvky. Součástí hřiště jsou i lavičky pro odpočinek rodičů a prarodičů, také stojan na kola pro cyklisty a nechybí ani důležité odpadkové koše.

hřiště

„Hřiště mohou využívat všichni spoluobčané naší obce včetně dětí z místní mateřské školy,“ uvedl starosta Těmic Tomáš Žůrek. „Hřiště je veřejně přístupné, bude ho spravovat samotná obec,“ dodal starosta.

hřiště

Otevírací doba hřiště je od 8 do 20 hodin v sezóně květen – září. V období říjen až duben se doba otevření zkrátí na 9 – 19 hodin.

„Moc mě těší, že můžeme spolu se zástupci měst a obcí znovu otevírat nová dětská hřiště, která v uplynulých měsících smutně zela prázdnotou s ohledem na nemoc Covid-19. Přeji zdejším dětem hodně krásných a bezstarostných chvilek strávených hrou,“ řekla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

hřiště

Prostřednictvím grantového programu Oranžové hřiště pomáhá Nadace ČEZ obcím a městům financovat výstavbu a rekonstrukce venkovních hřišť již od roku 2003. Hřiště mají mnoho podob. Nejčastěji vznikají dětská, sportovní a multifukční hřiště v blízkosti mateřských a základních škol. Každé je tzv. šité na míru pro každého, kdo umí zdravě aktivně trávit svůj volný čas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…