Nadace ČEZ: Oranžové hřiště bylo slavnostně otevřeno v obci Řetová

07.09.2023 15:13 | Tisková zpráva

Místo pro hry a aktivní odpočinek mohou využívat děti i dospělí v obci Řetová. Oranžové hřiště podpořila Nadace ČEZ částkou 522 663 Kč.

Nadace ČEZ: Oranžové hřiště bylo slavnostně otevřeno v obci Řetová
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

V obci Řetová bylo slavnostně otevřeno nové Oranžové hřiště. V odpočinkové zóně v centru obce tak vzniklo zázemí pro bezpečné hry a aktivní odpočinek nejen pro děti, ale i dospělé.

Nové herní prvky si již vyzkoušeli první návštěvníci. Děti se mohou vyřádit v multifunkční sestavě s domečkem, jsou zde chůdy, lavice, trojitá hrazda, multifunkční sestava pro lezení a šplhání a nechybí ani houpačka. Do projektu bylo zahrnuto provedení nezbytných prací,  bezpečných dopadových ploch a menší zemní práce související z instalací herních prvků.

Hřiště budou využívat děti při hrách a volnočasových aktivitách, a to jak samostatných, tak i v rámci činnosti dětských kroužků a sdružení v obci.

„Chceme podpořit mladé rodiny s dětmi, aby se jim v naší obci líbilo a měli tu i zázemí a nestěhovali se do větších měst. Pozemek je součástí návsi, odpočinkové zóny v centru obce.

Lokalita je bezpečná, volně a bezbariérově přístupná. Od přilehlé komunikace je oddělena zídkou sloužící zároveň jako posezení. Díky Nadaci ČEZ jsme mohli původní již dosloužilé a nebezpečné herní prvky nahradit novými,“ pochvaluje si starosta obce Jan Kada.

Nadace ČEZ přispěla na rekonstrukci hřiště částkou 522 663 korun.

Provoz dětského hřiště bude zajišťovat obec Řetová. Dětské hřiště bude volně přístupné. Děti ho budou moci využívat kdykoli bez omezení, pro mrňousky se samozřejmě předpokládá stálý dohled rodičů nebo jiné dospělé osoby.

Výstavbu dětských, volnočasových i seniorských hřišť podporuje Nadace ČEZ už od svého založení v roce 2002. Jednou z podmínek je dlouhodobý provoz hřišť a dokládání jejich stavu.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…