Nadace ČEZ: Prckové z Lipové i lázní dostali od Ježíška nové hřiště

28.12.2022 10:37 | Komerční článek

Poslední Oranžové hřiště v roce 2022 se otevřelo v srdci Jeseníků. Radostné chvíle si na něm užijí malí pacienti Schrothových léčebných lázní i děti z obce Lipová-lázně. Ta hřiště vybudovala s podporou Nadace ČEZ, která obci přispěla 850 000 korun.

Nadace ČEZ: Prckové z Lipové i lázní dostali od Ježíška nové hřiště
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

„Hřiště jsme se rozhodli vybudovat v lokalitě, kde dětské hřiště chybí. V okolí je mnoho rodinných domů, kde bydlí rodiče s malými dětmi, atrakce budou sloužit i návštěvníkům zdejších lázní, kam jezdí malí pacienti,“ řekl starosta obce Lipová-lázně Vladimír Šantrůček. Na pozemcích, kde Oranžové hřiště vzniklo, už v minulosti dětské hřiště bylo, po jeho zániku ale plocha zůstala zanedbaná a bez užitku.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Při pohledu do mapy je zřejmé, že jde o první dětské hřiště na pravé straně potoka Staříč, tedy v lokalitě, kde leží vyhlášené lázně. Ty byly od roku 2013 zavřené, než v nich noví vlastníci v roce 2017 obnovili provoz a začali investovat do jejich modernizace. „Od znovuotevření lázní se snažíme o propojení života lázeňských hostů, místních občanů i turistů. Proto nás možnost vybudování Oranžového hřiště v blízkosti lázní velmi potěšila,“ dodal jeden z jednatelů Schrothových léčebných lázní Petr Berkovec.

Nadace ČEZ je největší firemní nadací v republice, letos si připomněla 20 let své existence. Jedním z významných nadačních programů je podpora sportování a budování Oranžových hřišť, kterých s přispěním nadace vzniklo už přibližně 650.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …