Nadace ČEZ: Rodiny v Orlové vysadily další část bukové aleje, zapojili se i školáci

16.11.2023 16:03 | Tisková zpráva

8 + 6 = 14. Rovnice zahrnující loňský a letošní počet stromů vysazených kolem Základní školy Ke Studánce byla jednoduchá, přesto měla jednu neznámou: Zapojí se i místní, které město k sázení vyzvalo na internetu a sociálních sítích? Nakonec přišlo více rodin, než bylo k dispozici stromů, takže spolu při sázení spolupracovaly, a na školáky zůstaly jen terénní úpravy. Prckové ze školky vše sledovali a od svých učitelek se dozvěděli, že smyslem výsadby nové aleje je vytvoření přirozené bariéry mezi silnicí a sportovním hřištěm. Sázení stromů podpořila stejně jako před rokem Nadace ČEZ, letos částkou převyšující 42 tisíc korun.

Nadace ČEZ: Rodiny v Orlové vysadily další část bukové aleje, zapojili se i školáci
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

„Těší nás, že se ČEZ v Orlové chová jako dobrý soused. Výsadbu stromů v Orlové podpořili energetici už několikrát, což je symbolické hlavně v souvislosti s provozem černouhelné elektrárny v nedalekých Dětmarovicích,“ řekl místostarosta Orlové Roman Galia, kterého potěšila aktivita občanů. „Vůbec jsme nečekali, že přijde tolik lidí, takže jsme pro jistotu zajistili účast školáků. Jejich pomoc nakonec ani nebyla potřebná, ale myslím, že i tak jim tento zážitek dá více než několik hodin přírodopisu nebo občanské výchovy,“ dodal místostarosta.

Grant Stromy Nadace ČEZ, který letos vstoupil do dvanáctého roku své existence, podpořil výsadbu více než 115 000 stromů a dalších dřevin za více než 70 milionů korun. „Obě čísla opět narůstají, neboť právě probíhá podzimní výsadba. Zájem o grant Stromy je stále veliký – samosprávy, ale třeba i hasiči nebo další spolky, mohou na výsadbu zeleně získat až 150 000 korun. V přijatých žádostech stále převažují aleje a stromořadí, čím dál častěji se ovšem objevují i další nápady. A hlavně nás těší, že se do sázení stále častěji aktivně zapojují občané, tak jako v případě Orlové,“ podotkla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…