Nadace ČEZ: V Broumově přejdete bezpečně

07.12.2022 10:06 | Komerční článek

Frekventovanou ulici Přadlářská v Broumově přejdete bezpečně.

Nadace ČEZ: V Broumově přejdete bezpečně
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Nové osvětlení, na které přispěla Nadace ČEZ částkou 120 tisíc korun, zvýší bezpečnost přechodu na silnici, kde jezdí velké množství automobilů. 

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Přechod vede přes místní komunikaci na velmi frekventované ulici Přadlácká v Broumově, která se nachází na silnici II. třídy II/302, jedná se o průjezdní silnici spojující město Broumov s hraničním přechodem mezi Českou a Polskou republikou. Současně je příjezdovou komunikací pro největšího zaměstnavatele v regionu podniku Veba a.s., jezdí zde i nákladní automobily převážející kámen z lomu Rožmitál a automobily a stroje zemědělských podniků. Stejně tak je silnice jedinou příjezdovou a přístupovou komunikací k autobusovému a vlakovému terminálu v Broumově.

„Podařilo se nám nainstalovat osvětlení tohoto velmi nebezpečného přechodu, přes který denně přejdou desítky lidí a také děti. Děkujeme Nadaci ČEZ za příspěvek 120 tisíc korun, který pomohl zvýšit bezpečnost. Osvětlení chrání chodce při přecházení, protože jsou mnohem lépe viditelní. Oceňujeme osvětlení hlavně nyní, kdy se stmívá velmi brzy,“ pochvaluje si Jaroslav Betáš, z  oddělení investice a rozvoj města Broumov.

Osvětlený přechod umožní řidičům vidět přecházející osoby lépe a včas. Nasvětlený přechod přispěje k větší bezpečnosti nejen obyvatel Broumova, ale i návštěvníků a turistů.

Nové osvětlení zpřehlednilo dopravní situaci a zvýšilo bezpečnost přechodového místa.  Přechod je velmi frekventovaný a neosvětlený představoval jedno z rizikových míst ve městě. Místo je nyní mnohem bezpečnější pro řidiče a především pro chodce. Při snížené viditelnosti nebylo přecházejícího téměř vidět.

Města a obce mají možnost bezpečnost na rušných komunikacích v blízkosti škol, školek a další veřejných budov ovlivnit. Od roku 2013 běží grantové řízení Oranžový přechod Nadace ČEZ. V duchu základního bezpečnostního hesla na silnicích Vidět a být viděn podporujeme česká města a obce v budování osvětlených přechodů. V místech, kde se pohybuje hodně lidí včetně malých dětí, platí toto pravidlo dvojnásob. Věděli jste, že kvalitní osvětlení přechodu dokáže snížit počet střetů s chodci na přechodech až o 65 procent?! Mezi nejtragičtější příčiny dopravních nehod zaviněných řidiči bohužel stále patří nedání přednosti chodci na vyznačeném přechodu. Ohroženi na přechodech bývají zejména senioři a děti.

Loni Nadace ČEZ podpořila částkou tři miliony korun osvícení 27 přechodů. Od roku 2013, kdy byl grant poprvé vyhlášen, pak pomohla zvýšit do konce loňského roku bezpečnost celkem 199 přechodů po celé České republice. Na jejich osvětlení věnovala dohromady 28,3 milionů korun. Od roku 2013, kdy Nadace vyhlásila grant poprvé, se na východě Čech povedlo osvětlit a zvýšit bezpečnost na 16 přechodech.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací ZDE.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…