Nadace ČEZ: V Třinci u Paprsku otevřeli Oranžové hřiště pro zdravé i hendikepované děti

30.10.2019 7:32

Ve skutečnost se v úterý 8. října proměnil sen dětí z Denního stacionáře PAPRSEK v Třinci, když primátorka města Věra Palkovská předala místním do užívání Oranžové hřiště.

Nadace ČEZ: V Třinci u Paprsku otevřeli Oranžové hřiště pro zdravé i hendikepované děti
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Přispěla na něj společnost Globus ČR v rámci svého projektu Globus Lepší svět a také Nadace ČEZ z prostředků aplikace EPP – Pomáhej pohybem.

Projekt Oranžové hřiště na PAPRSKU podpořila sportující veřejnost s aplikací EPP – Pomáhej pohybem. Body vydělané pohybem převedla Nadace ČEZ na finance – celkem 100 tisíc korun, za které si Paprsek nakoupil nové herní prvky i velkou prolézací sestavu. Globus zase vybral tento projekt jako jednoho z finalistů programu Globus Lepší svět. Veřejnost o něm měla možnost hlasovat a výsledek je nyní vidět – Hřiště pro RADOST získalo od Globusu finanční podporu ve výši 130 tisíc korun.

Hřiště budou nejvíce využívat klienti Denního stacionáře PAPRSEK, jehož posláním je poskytnout dětem a mládeži se zdravotním postižením možnost získávat, rozvíjet a udržovat dovednosti potřebné pro jejich soběstačnost, běžný život a všeobecný rozvoj.

Po přestřižení pásky slavnost pokračovala vystoupením dětí z Denního stacionáře PAPRSEK a Dětské skupiny PAMPELIŠKA, které podtrhlo příjemnou atmosféru. „Hřiště budou primárně využívat klienti našeho zařízení Paprsek. Jsou to děti a mládež od 1 do 18 let se zdravotním postižením, dále Dětská skupina PAMPELIŠKA. Ta je pro děti z Třince od 1 roku věku do zahájení povinné školní docházky. Hřiště bude otevřené i veřejnosti,“ říká ředitel Centra sociální pomoci Třinec Kamil Raszka.

„Jsem moc ráda, že uživatelé naší aplikace opět ukázali, že jim záleží na druhých, a body na Oranžové hřiště pro Denní stacionář PAPRSEK, který je součástí Centra sociální pomoci Třinec, nasbírali v tak rychlém čase,“ ocenila úsilí sportovců ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

„Oceňujeme pomoc našich zákazníků i příznivců, kteří tomuto projektu poslali přes 650 hlasů a tím ho posunuli v regionu Ostravska na první místo. Rádi pomáháme tam, kde působíme,“ říká Rita Gabrielová, vedoucí externí komunikace Globus.

Centrum sociální pomoci Třinec je příspěvkovou organizací města Třince, jejíž základním posláním je poskytovat sociální služby, které mají napomáhat osobám zajistit jejich fyzickou a psychickou soběstačnost, s cílem umožnit jim v nejvyšší možné míře zapojení do běžného života společnosti, a v případech, kdy toto vylučuje jejich stav, zajistit jim důstojné prostředí a zacházení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…