Nadace ČEZ: Zábřežská Charita rozdává tisíce roušek, na šicí stroje jí přispěla nadace

06.04.2020 11:48

Zaměstnanci a dobrovolníci Charity Zábřeh a skauti z regionu už ušili na 15 tisíc roušek, které Charita rozdala potřebným

Nadace ČEZ: Zábřežská Charita rozdává tisíce roušek, na šicí stroje jí přispěla nadace
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

„Materiál, který měli lidé doma nebo který nám firmy poskytli zdarma, už nám došel. Teď musíme látky nakupovat a vzhledem k rostoucí poptávce po rouškách musíme investovat i do šicích strojů. Ke zvýšení bezpečnosti našich služeb nám pomůže i nový terminál na bezhotovostní platby pro rozvoz obědů a nákupů, který v rámci krizové pomoci Nadace ČEZ pořídíme,“ vyjmenoval ředitel Charity Zábřeh Jiří Karger část věcí, které investují z padesátitisícového grantu.

Do dnešního dne vyrobila Charita Zábřeh téměř 15 tisíc roušek a ústenek. Část z nich posloužila zaměstnancům a klientům, další rozdala zdarma zaměstnancům úřadů, obchodů i firem a přebytky nabízí i veřejnosti. „Naši denní produkci jsme zvýšili z 600 na tisíc roušek, protože poptávka je stále obrovská. Ale už nám došel materiál, který nám lidé a firmy poskytli zdarma, grant Nadace ČEZ byl proto pro pokračování šití roušek opravu zásadní,“ dodal Jiří Karger s tím, že ho potěšila rychlost celého procesu. „To, jak nadace zareagovala, bylo neuvěřitelné. Ta rychlost se rovnala rychlosti proudění elektronů v rozvodné síti.“

Rychlou pomoc ocenili také zástupci města. „Charita a její služby pro seniory a hendikepované jsou pro město nenahraditelné, proto jsem rád, že mohou fungovat i dnešní krizové době. A i nyní fungují opravdu bezvadně, o čemž svědčí jejich iniciativa s rouškami, která pomohla Zábřehu i celému regionu,“ řekl starosta Zábřeha František John.

Nadace ČEZ pomáhá zmírnit dopady a pomoci v boji proti COVID-19 v celé republice, za týden od vyhlášení grantu Krizová pomoc schválila již 10 237 421 Kč na pomoc městům a obcím i mnoha spolkům, které koordinují dobrovolnickou práci a pomoc.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…