Nadace ČEZ bleskově podpořila Charitu, která pomáhá na uzavřeném Litovelsku a Uničovsku

25.03.2020 21:01

V uzavřené oblasti v okolí Litovle a Uničova je Charita Šternberk jedním ze základních prvků, který umožňuje zvládnout současný krizový stav. Její zaměstnanci i dobrovolníci zajišťují nákup potravin a léků i rozvoz obědů seniorům a hendikepovaným, zapojili se také do distribuce roušek. Na jejich nesmírně potřebnou aktivitu zareagovala Nadace ČEZ a bleskově jim poslala 50 tisíc korun.

Nadace ČEZ bleskově podpořila Charitu, která pomáhá na uzavřeném Litovelsku a Uničovsku
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Peníze charita využije na nákup dezinfekce, ochranných pomůcek, potravin a léků i na dotankování všech automobilů, kterými pomoc rozváží.

„Jsme rádi, že spolupráce s Nadací ČEZ funguje v dobách dobrých i zlých. Energetici už vícekrát podpořili naši běžnou činnost, teď nám jako první nabídli pomocnou ruku při řešení mimořádné situace,“ řekla ředitelka Charity Šternberk Pavlína Vyvozilová.

Nadace ČEZ podpořila šternberskou Charitu v rámci takzvaného krizového grantu, který umožňuje schválení žádosti a převod financí během několika dní.

Rychlou pomoc ocenilo i vedení kraje. „Šternberská Charita je pro zajištění krizových služeb pro seniory v uzavřené oblasti jedním z klíčových partnerů, velmi si cením nasazení všech charitních zaměstnanců i dobrovolníků. A děkuji Nadaci ČEZ za rychlou podporu. Dnes opravdu platí staré české přísloví, že kdy rychle dává, dvakrát dává,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…