Nadace ČEZ přivezla do Liberce na Anifilm Oranžová kola, vyšlapalo se přes 105 tisíc pro potřebné

12.10.2020 16:09

Liberečtí, ale i návštěvníci Mezinárodního festivalu animovaných filmů (ANIFILM) mohli minutou šlapání na Oranžových kolech – handbicích pomoci dvou neziskovým organizacím - Sdružení Tulipán, z.s. a Výtvarnému centru Sněženka Smržovka. Celkem se nakonec vyšlapalo 105 050 korun!

Nadace ČEZ přivezla do Liberce na Anifilm Oranžová kola, vyšlapalo se přes 105 tisíc pro potřebné
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Každý, kdo v pátek zavítal na liberecké náměstí, mohl pomoci dobré věci minutou šlapání na oranžovém handbiku. Pro dvě neziskové organizace z Liberecka se vyšlapalo 105 050 korun.

Slavnostního předání šeků se ujal primátor statutárního města Liberec Jaroslav Zámečník a ředitel Anifilmu Tomáš Rychecký.

Sdružení Tulipán, z. s. převzalo šek s částkou 52 402 korun. Získané prostředky použije na podporu chráněných dílen a zaměstnávání osob se zdravotním hendikepem. Druhá organizace Výtvarné centrum Sněženka Smržovka získané prostředky ve výši 52 648 korun použije na provoz centra i nákup výtvarných potřeb pro klienty.

Sdružení TULIPAN, s. z.
Sdružení TULIPAN provozuje chráněnou dílnu, kde zaměstnává osoby se zdravotním znevýhodněním. V rámci poradenských služeb pomáhají nejenom osobám se zdravotním znevýhodněním, ale zároveň všem, kteří potřebují získat informace k řešení jejich problémů. Realizujeme i celou řadu kulturních, volnočasových a vzdělávacích akcí, jejichž cílem je inkluze mezi zdravou a handicapovanou populací.

Výtvarné centrum Sněženka Smržovka
Projekt Výtvarného centra se věnuje zdravotně postiženým a jinak znevýhodněným dětem. Prostřednictvím výtvarné činnosti pomáhají v centru dětem nalézt pozitivní vztah k životu a vnitřní uspokojení. Děti jezdí do centra na relaxační pobyty, většinou týdenní. Sněženku provozuje občanské sdružení Unikátní projekty, nestátní nezisková organizace založená v roce 1995. Centrum funguje díky podpoře sponzorů, nadací a státu.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…