Nadace KB Jistota pomůže provozovateli chráněného bydlení pro autisty

29.09.2013 19:05

Nadace Komerční banky Jistota finančně podpořila společnost Vítej, o.p.s., poskytující chráněné bydlení pro dospělé autisty a odlehčovací služby pro rodiny autistů. Částka 50 000 Kč bude sloužit k nákupu vybavení sociálně terapeutické dílny pro dospělé autisty.

Nadace KB Jistota pomůže provozovateli chráněného bydlení pro autisty
Foto: Archiv
Popisek: Komerční banka - logo

Společnost Vítej, o.p.s. otevřela v roce 2006 jako první v České republice specializované chráněné bydlení pro autistické osoby. Zároveň s ním začaly být poskytovány i odlehčovací služby pro rodiny autistů. V roce 2010 se podařilo za přispění Evropské unie zakoupit a zrekonstruovat objekt, ve kterém jsou od roku 2011 služby pro autisty zajišťovány. Nové prostory v Hřebči umožňují nejen zvýšit kapacitu obou služeb, ale i zlepšit životní standard klientů.

„Sociálně terapeutická dílna nám umožňuje posilovat a rozvíjet dovednosti autistických osob a pomoci tak i k jejich částečné integraci. Proto jsme se rozhodli zakoupit pekárnu na výrobu chleba a drobného pečiva, neboť rutinní a neustále se opakující činnosti jsou pro autistické osoby obzvláště vhodné. Věříme, že vhodný výcvik autistům usnadní život ve světě, kterému díky svému postižení nerozumí, ale musí v něm žít,“ vysvětlila Jitka Klasová, ředitelka Vítej, o.p.s.

Nadace Komerční banky Jistota patří mezi desítku největších firemních nadací v České republice. Za posledních 10 let rozdělila mezi potřebné částku přesahující 50 mil. korun. Detailní přehled poskytnutých darů i přehled dárců zveřejnila Nadace ve výroční zprávě a na svých internetových stránkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…