Nadace SYNOT: Po roční pauze Putování Vinohradskou ulicí opět v tradiční podobě

12.09.2021 16:20 | Tisková zpráva

Tak, jako každoročně (s výjimkou loňské covidové pauzy), bylo také letos vyvrcholením Slováckých slavností vína a otevřených památek tradiční a velmi oblíbené Putování Vinohradskou ulicí. Pomyslné brány této zlaté uličky slovácké metropole se otevřely v sobotu, ve dvě hodiny odpoledne.

Nadace SYNOT: Po roční pauze Putování Vinohradskou ulicí opět v tradiční podobě
Foto: Nadace SYNOT
Popisek: Putování Vinohradskou ulicí

„Hostům zde bylo k dispozici celkem 8 otevřených historických vinných sklepů. Ty byly doplněny venkovními gurmánskými a vinařskými stanovišti, na nichž se prezentovali vinaři celého Slovácka. K vínu samozřejmě neodmyslitelně patří cimbálové muziky, bez nichž si tuto akci nikdo nedokáže představit. Letos se jich zde v rámci programu vystřídalo celkem 13,“ uvedl za organizátora akce Michal Dvouletý.

Ten také potvrdil, že letos hrály muziky samozřejmě s přestávkami od pátečního večera až do nedělního rána.

„Zjistili jsme totiž, že ze strany návštěvníků je velký zájem o procházku touto kouzelnou uličkou již v pátek večer. Proto jsme jim chtěli atmosféru tohoto místa, v němž čerpala inspiraci i řada umělců naší historie, ještě zpříjemnit a časově rozšířit,“ dodal Dvouletý.

Ani letošnímu Putování Vinohradskou ulicí nechyběla tradiční Národní nominační výstava vín slovácké vinařské podoblasti, která tentokrát nabízela celkem 545 vzorků.

Putování Vinohradskou ulicí je součástí Slováckých slavností vína a otevřených památek již od roku 2013. Organizátorem a hlavním donátorem této akce, která se každoročně těší velkému zájmu, je již od doby jejího vzniku Nadace SYNOT.

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

22:03 Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

Zoo Liberec slaví další chovatelský úspěch. Díky dlouholetým zkušenostem se libereckým odborníkům po…