Náměstek Kolaja na Radě EU pro zahraniční věci zastupoval Českou republiku

21.05.2017 21:35

Náměstek člena vlády Václav Kolaja se 19. května 2017 v Bruselu zúčastnil zasedání Rady EU pro zahraniční věci ve formátu ministrů pro rozvoj.

Náměstek Kolaja na Radě EU pro zahraniční věci zastupoval Českou republiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Hlavními tématy květnového zasedání byly humanitární krize v Africe a Jemenu a nové nastavení dohod mezi EU a Afrikou po roce 2020, kdy stávající dohoda vyprší. Náměstek Kolaja v prvním bodu představil stávající českou účast na řešení uvedených humanitárních krizí a vyjádřil zájem ČR se dále podílet na pomoci postiženým zemím a to zejména v posilování jejich odolnosti vůči krizím.

Rada EU pro zahraniční věci ve formátu ministrů pro rozvoj je fórem, kde se schází ministři států EU pro rozvoj, aby diskutovali aktuální témata související s problematikou rozvojové spolupráce a vztahů EU s rozvojovými zeměmi. Dlouhodobě je na tomto fóru řešena otázka vztahů EU se zeměmi Afriky. Je snaha vnímat Afriku jako příležitost pro rozvoj obchodu a pro uplatnění evropského know-how v řešení klimatických a sociálních výzev.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…