Národní divadlo: 17. listopad na Nové scéně

15.11.2020 11:54

Letošní listopadové výročí si nemůžeme připomenout svou přítomností v ulicích ani v divadlech, jak jsme byli zvyklí v posledních třiceti letech. Význam výročí však není o nic menší a my chceme listopad 89' připomenout prostředky, které máme k dispozici.

Národní divadlo: 17. listopad na Nové scéně
Foto: Národní divadlo
Popisek: Národní divadlo

Okna Nové scény 17. 11. 1989 byla potemnělá, protože se hrálo, a divadlo se tehdy zamklo, aby se do něj nemohl nikdo schovat před řádícími pohotovostními pluky. Dnes bychom otevřeli – ale nesmíme. Proto alespoň svítíme – na důkaz, že tu Nová scéna (a s ní celé Národní divadlo) pro všechny je.

Světelnou trikolóru na budově Nové scény můžete sledovat na YT kanálu Činohry ND a také přes naše FB stránky od 19:00. Součástí streamu bude také zvukový záznam naší inscenace Sametová simulace: Kabinet.

Více informací naleznete ZDE.

Ve stejný den proběhnou z foyer Nové scény od 12:30 streamované debaty v rámci iniciativy Díky, že můžeme – Korzo Národní: o dezinformacích s Respektem, o ekologii s A2larm, s Deníkem N o tom, jak se vyznat v záplavě informací, se kterými se setkáváme každý den. Čtvrtá debata bude o tom, proč potřebujeme veřejnoprávní média. Více info ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…