Národní divadlo: Kam směřuje náš svět?

19.02.2018 20:11

Světovou premiéru hry Jiřího Adámka Nová Atlantida uvede příští čtvrtek 1. března 2018 ve 20:00 Nová scéna Národního divadla.

Národní divadlo: Kam směřuje náš svět?
Foto: narodni-divadlo.cz
Popisek: Národní divadlo v Praze

Doba, která zažívá tolik otřesů jako ta dnešní, zároveň vybízí k fantazírování o lepším společenském řádu. Od proroků kybernetického věku v Silicon Valley po zakladatele místních domobran žije každý ve své vlastní utopii. Jeden ovšem nerozumí druhému. Jazyky finančních magnátů, expertů, inženýrů, humanistů či vlastenců se navzájem míjejí. Ztratili jsme schopnost rozumět touhám, obavám a pocitům druhých – a žádná nová společná vysněná Atlantida se na obzoru nerýsuje.

Po úspěšné inscenaci Po sametu se režisér Jiří Adámek vrací na jeviště Nové scény ND, aby se svým nezaměnitelným způsobem zamyslel nad stavem České republiky uprostřed turbulencí současného světa. Jak je v jeho práci pravidlem, vychází z nejrůznějších dokumentárních materiálů – novinových a časopiseckých článků, sociologických či politologických publikací, filozofických statí, ale také třeba hovorů odposlechnutých v tramvaji či taxíku. Adámkovy inscenace, prodchnuté nezaměnitelnou hudebností, nabízejí nejen neotřelý způsob politického divadla, ale zároveň i pohled na nás samé s odstupem, nadhledem a humorem.

Více ZDE a ZDE

Světovou premiéru hry Jiřího Adámka Nová Atlantida uvede Národí divadlo příští čtvrtek 1. března 2018 ve 20:00 na Nové scéně.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…