Národní knihovna: 2014..Hrabalovský rok v knihovnách

27.02.2014 16:10

Svaz knihovníků a informačních pracovníků vyhlašuje na měsíc březen pátý ročník propagační kampaně BŘEZEN – MĚSÍC ČTENÁŘŮ. Letos – Hrabalovský rok v knihovnách. Cílem této akce je propojit ČTENÁŘE, organizace a instituce zabývající se psaným slovem, četbou a čtenářstvím ke společné mediální kampani a dát o sobě vědět: ANO, ČTEME A JE NÁS HODNĚ!

Národní knihovna: 2014..Hrabalovský rok v knihovnách
Foto: Národní knihovna
Popisek: Národní knihovna - Křižovnická ulice

K medializaci této akce jsme vydali ve spolupráci s naším partnerem firmou Skanska sérii propagačních plakátů a záložky do knih. V rámci měsíce března jsme se rozhodli vyčlenit týden od 3.-9. března určený pouze k propagaci čtení a nazvali jej TÝDEN ČTENÍ. Knihovny se zaměří na čtení z děl spisovatelů, kteří slaví letos významné výročí. Letos 100. výročí Bohumila Hrabala a v dětských odděleních knihoven se bude připomínat 115. výročí Ondřeje Sekory a 90. výročí Eduarda Petišky. Stovky veřejných knihoven připravují na měsíc březen nové a zajímavé aktivity - informace naleznete na - http://goo.gl/qziuYH.

Pro rok 2014 jsme k již tradičním aktivitám propagujícím četbu a zavádění nových služeb do knihoven opět připravili soutěž ČTENÁŘ ROKU. V roce 2014 si připomeneme 20. výročí Roku rodiny vyhlášeného Organizací spojených národů a proto budeme oceňovat naši nejlepší čtenářskou rodinu. Tuto akci podpoří také firma McDonald's! V průběhu března také proběhne patnáctý ročník soutěže o nejlepší webové stránky knihovny BIBLIOWEB 2014. Vítězové budou vyhlášení na konferenci ISSS v Hradci Králové. Březen – měsíc čtenářů završí NOC S ANDERSENEM, která se letos uskuteční v pátek 4. dubna 2014 http://www.nocsandersenem.cz/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Národní knihovna

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…