Národní knihovna: Návštěva v Rakouské národní knihovně

15.01.2023 15:02 | Tisková zpráva

Generální ředitel Národní knihovny ČR Tomáš Foltýn a náměstkyně sekce Knihovní fondy a služby Národní knihovny ČR Lenka Maixnerová navštívili ve dnech 11. a 12. ledna 2023 Rakouskou národní knihovnu.

Národní knihovna: Návštěva v Rakouské národní knihovně
Foto: Národní knihovna
Popisek: Národní knihovna - vstup do Klementina, pohled od Karlova mostu

Během své návštěvy se zúčastnili slavnostního zahájení výstavy „Fischer von Erlach und der Prunksaal des Kaisers. 300 Jahre barocke Pracht“, setkali s generální ředitelkou Rakouské národní knihovny Johannou Rachinger, generálním ředitelem Státní knihovny v Berlíně Achimem Bontem či rektorem Vídeňské univerzity Sebastianem Schützem. S vedením Rakouské národní knihovny, zejména s Hansem Petscharem, ředitelem Obrazových a grafických sbírek, a Christou Müller, ředitelkou úseku vývoje a zpracování fondů řešili rozšíření spolupráce mezi oběma institucemi. Mezi klíčové diskutované oblasti patřily modernizace knihovního systému a provoz centrálních služeb knihoven, možné společné výstavní projekty a zápůjčky dokumentů, sdílení informací o německojazyčném periodickém tisku a přirozeně i digitalizace knihovních fondů a možnosti zpřístupnění digitálního obsahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…