Národní muzeum: Zavítejte s dětmi mezi husity na Vítkov!

24.03.2017 8:10

Národní muzeum připravilo pro rodiny s dětmi na tuto sobotu další akci z cyklu Aspoň na víkend. Ta se tentokrát odehraje v Národním památníku na Vítkově, kde právě probíhá výstava Druhý život husitství, a všem malým i velkým návštěvníkům přiblíží dobu a osobnosti husitského hnutí.

Národní muzeum: Zavítejte s dětmi mezi husity na Vítkov!
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Od 13.00 do 17.00 hodin zde bude na všechny příchozí čekat bohatý doprovodný program, který kromě komentované prohlídky výstavy nabídne také hry či výtvarné dílny.

Při nejrůznějších herních aktivitách se malí i velcí návštěvníci seznámí s hlavními postavami a symboly husitského hnutí. Dozvědí se, co byl řemdih, pavéza a kropáč, kolik vážil válečný cep a jakou bojovou strategií byla vyhrána bitva o vrch Vítkov, na kterém se dnešní památník nachází. Budou si moci rovněž vyzkoušet drátěnou košili či potěžkat dlouhý meč. Repliku středověkého meče si také ozdobí ve výtvarné dílně. Nebude chybět ani kvíz s odměnou a středověká hazardní hra v kostky.
 
Program:
13.00–17.00 hod.
 
Kvíz k výstavě Druhý život husitství
Každý návštěvník výstavy Druhý život husitství si může vyplnit kvíz a za odměnu získat placku nebo magnet s maskotem muzea.
 
Husitské válečnictví
Co je sudlice, jak pohodlná je drátěná košile a jak těžký je dlouhý meč – to všechno budou moci zájemci na Vítkově zjistit a vyzkoušet si na vlastní kůži.
 
Vyzdobte si meč
Meč byl nejdůležitější zbraní celého středověku a mnohé vypovídal i o svém majiteli. Ve výtvarné dílně si budou moci návštěvníci ozdobit repliku středověkého meče a odnést si ho na památku.
 
Když se zrovna nebojovalo
O trochu světského rozptýlení se postará středověká hazardní hra v kostky glückhaus. Možné bude vsadit i svoje „stříbrňáky“.
  
14.00 hod.
Komentovaná prohlídka
Pro děti i rodiče je připravena komentovaná prohlídka výstavy Druhý život husitství, kterou je provede jeden z jejích autorů.
 
Akce se koná v sobotu 25. března 2017 od 13.00 do 17.00 hod. v Národním památníku na Vítkově (U Památníku 1900, Praha 3). Vstupné je v ceně běžné vstupenky do muzea. Více informací na www.nm.cz.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…