Národní památkový ústav: Modernistické Brno je na mapě evropských židovských stezek

05.09.2020 9:01

V rámci Evropského dne židovské kultury, který letos připadá na neděli 6. září, budou představeny nové stezky po židovském dědictví. V novém projektu nechybí Česká republika a v rámci ní ani židovské modernistické vily v Brně.

Národní památkový ústav: Modernistické Brno je na mapě evropských židovských stezek
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Zcela nové webové stránky Evropské asociace židovského dědictví představí stezky v jednotlivých zemích. Nově je díky výzkumnému projektu vedeném z oxfordské univerzity propojí i stezka vedoucí napříč zeměmi, která představí paláce, vily i zámky, postavené nebo obývané židovskými majiteli.

V některých byl jejich židovský příběh již téměř zapomenut, jinde je vyprávěn jako součást jejich prohlídky. Tak je tomu kupříkladu v modernistickém Brně, kde jsou návštěvníkům přístupné tři vily, z nichž ta nejnovější představuje milník v dějinách světové architektury.

Vily Löw-Beer, Stiassni a Tugendhat budou od neděle 6. září součástí brněnské i evropské stezky, už nyní si ale nejen o nich můžete přečíst v článku, který pro Jewish Chronicle připravila profesorka Abigail Green (více ZDE). Samotné stezky pak budou dostupné ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…