Národní park České Švýcarsko: Děti zkoumaly v národním parku vodu

11.08.2017 17:47

Novou venkovní učebnu v areálu Správy národního parku České Švýcarsko v Krásné Lípě vyzkoušeli v druhé polovině července účastníci pětidenního přírodovědného programu, který společně uspořádaly České Švýcarsko o.p.s. a Správa národního parku České Švýcarsko.

Národní park České Švýcarsko: Děti zkoumaly v národním parku vodu
Foto: NP České Švýcarsko
Popisek: Národní park České Švýcarsko

Letošního programu, který byl zaměřen na téma „Voda kolem nás i v nás“, se zúčastnilo 24 dětí, které se během akce seznamovaly s devíti poselstvími od "studánkové víly". Účastníci poznávali vodu z nejrůznějších pohledů, podnikli výlet k pramenům Křinice či k vodní nádrži Chřibská, která je zdrojem pitné vody pro zdejší region. Tam měly děti příležitost seznámit se s povoláním hrázného a podívat se, kudy a jak vede voda z přehrady dál k úpravě. Na mnohem menší Kyjovské přehradě zase děti odchytávaly a zkoumaly drobné vodní živočichy.

V rámci českoněmecké spolupráce připravili pro účastníky akce jeden program i pracovníci z Naturschutzzentrum Neukirch. České i německé děti tak společně objevovaly naučnou stezku v okolí Valtenbergu a vyzkoušely si nejrůznější vodní hrátky u zdejšího potoka, kde je zbudované přírodní hřiště s vodním mlýnem, pumpou apod.

Za nepřízně počasí mohly děti využít prostory nové učebny v areálu Správy národního parku, kde tvořily, nebo si poslechly vyprávění o "mořských tulácích" losovi a úhořovi.

Pětidenní program pro děti byl realizován díky projektu České Švýcarsko přátelské školám, který podpořil SFŽP a MŽP ČR.


Na naučné stezce nedaleko Valtenbergu (Sasko). Foto: Jarmila Judová


U vodní nádrže Chřibská. Foto: Jarmila Judová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…