Národní technické muzeum: Legendární Tatra 87 bude vystavena v Plasích

04.08.2019 16:11

17-18. 8. srpna bude v Centru stavitelského dědictví NTM v Plasích vystavena legendární Tatra 87

Národní technické muzeum: Legendární Tatra 87 bude vystavena v Plasích
Foto: mkcr.cz
Popisek: Národní technické muzeum Plasy

Národní technické muzeum vystaví v Centru stavitelského dědictví Plasy ve dnech konání plaské poutě jeden ze svých nejvzácnějších exponátů – originální vůz J. Hanzelky a M. Zikmunda.

V sobotu 17. srpna zároveň proběhne na nádvoří před Expozicí stavitelství ve spolupráci se spolkem Tatra heritage sraz automobilů značky Tatra. Předpokládaná účast je kolem deseti vozů.

Tatra 87 - automobil, se kterým legendární dvojice H+Z podnikla svou první cestu kolem světa a který byl prohlášen Národní kulturní památkou, bude výjimečně vystaven mimo dopravní halu hlavní budovy Národního technického muzea a doplní alespoň nakrátko výstavu, která je tento rok v Centru stavitelského dědictví oběma cestovatelům věnována.

Legendární vzduchem chlazený osmiválec, který byl schopný dosáhnout rychlosti až 160 km/hod bude parkovat na nádvoří před Expozicí stavitelství v jedné nejstarších z garáží, které se na našem území dochovaly. Garáž sloužila pro provoz pivovaru, byla vytápěna parou z pivovarského kotle a byla vybavena přívodem teplé a studené vody. Její plány pocházejí z roku 1912.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…