Národní zemědělské muzeum Kačina: Oceněná výstava o kolektivizaci českého venkova Rozkulačeno

01.05.2019 21:38

Od čtvrtka 2. května mají návštěvníci Národního zemědělského muzea Kačina možnost zhlédnout výstavu Rozkulačeno, která se věnuje tématu kolektivizace českého venkova. Panelová výstava byla v roce 2017 oceněna zvláštní cenou poroty soutěže Gloria Musaealis 2016.

Národní zemědělské muzeum Kačina: Oceněná výstava o kolektivizaci českého venkova Rozkulačeno
Foto: nzm.cz
Popisek: Národní zemědělské muzeum - logo

Mezi letošními novinkami, které pro návštěvníky připravilo muzeum českého venkova na zámku Kačina, je i výstava Rozkulačeno. Panelová výstava s podtitulem Půl století perzekuce selského stavu mapuje nelehký osud sedláků a větších vlastníků půdy v období komunismu. „Výstava ukazuje i důsledky kolektivizace pro obyvatele venkova a jeho krajinu a nelehkou cestu obnovování selských hospodářství po roce 1989,“  říká kurátor výstavy Martin Kopeček.

Výstava Rozkulačeno je reinstalací výstavy oceněné zvláštní cenou poroty soutěže Gloria Musaealis 2016, která byla vystavena v hlavní budově Národního zemědělského muzea na pražské Letné v letech 2016 a 2017. Výstavu připravil autorský kolektiv z Ústavu pro studium totalitních režimů ve spolupráci s Národním zemědělským muzeem. Výstavu na zámku Kačina lze navštívit od 2. května do 31. října 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …