Národní zemědělské muzeum Kačina připravilo na sobotu 14. dubna výjimečný program

06.04.2018 18:50

U příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel nabízí zámek Kačina speciální doprovodný program pro návštěvníky, kteří dorazí v rámci celorepublikové akce Brány památek dokořán. Budou se moci podívat i do prostor, které jsou veřejnosti běžně nepřístupné.

Národní zemědělské muzeum Kačina připravilo na sobotu 14. dubna výjimečný program
Foto: nzm.cz
Popisek: Národní zemědělské muzeum - logo

Po celý duben se v regionech České republiky konají nejrůznější výstavy, koncerty a speciální prohlídky vybraných památkových objektů zapojených do projektu Brány památek dokořán. V sobotu 14. dubna se do této výjimečné kulturní akce zapojí i zámek Kačina - muzeum českého venkova. „Doprovodný program jsme se tentokrát snažili připravit i pro ty, kteří Kačinu znají, ale chtěli by se dozvědět víc a podívat se do zákulisí muzea. Program je ovšem atraktivní i pro ty, kteří k nám dorazí poprvé,“ říká ředitel Národního zemědělského muzea Kačina Pavel Douša.

Pro zvídavé zájemce jsou připraveny tři rozšířené prohlídky, a to i do prostor, kam se běžný návštěvník nemá možnost podívat. S historií stavebního vývoje Kačiny návštěvníky seznámí uznávaný odborník na architekturu 19. století profesor Pavel Vlček. V Tanečním sále budou vystaveny modely šatů z období empíru, biedermeieru a druhého rokoka. Návštěvníky zde čeká prohlídka s výkladem, jak se šaty šily, oblékaly a nosily. Těm, kteří se zajímají o péči o památky, se otevře nedostavěná zámecká kaple. Restaurátor historického nábytku Radek Ryšánek umožní pomocí mikroskopu nahlédnout pod povrch používaných laků a návštěvníci se dozví, jak se liší slavné japonské laky od svých evropských nápodob a proč je tak složité a nákladné restaurovat lakované předměty.

Začátky rozšířených prohlídek jsou v 10, 13 a 15 hodin.

Ceny vstupného speciálních prohlídek

základní vstupné/dospělý                                              150,- Kč
děti a mládež do 18 let/studenti nad 18 let/senioři        100,- Kč
děti do 6 let                                                                      50,- Kč
rodinné vstupné                                                             350,- Kč

Národní zemědělské muzeum je státní příspěvková organizace zřizovaná Ministerstvem zemědělství. Zabývá se zejména tematikou zemědělství, lesnictví, myslivosti, rybářství, zahradnictví, potravinářství, zpracování zemědělských produktů, vývoje venkova a kulturní krajiny. Národní zemědělské muzeum má kromě hlavní výstavní budovy v Praze také další čtyři pobočky – Čáslav, zámek Kačina, zámek Ohrada, Valtice. Muzeum na zámku Kačina mapuje především historii českého venkova, expozice představuje vývoj hospodářského zázemí zámku. Samotný zámek Kačina je českým empírovým klenotem, návštěvníkům nabízí jedinečné interiéry, jako je Chotkovská knihovna, divadlo nebo lékárna.

Více na www.nzm.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…