Národní zemědělské muzeum: Léto na Kačině bude opět plné pohádek, divadelních představení i speciálních prohlídek

17.07.2021 15:06

Na dobu prázdnin připravili pro návštěvníky v zámeckém areálu Kačina zajímavé rodinné akce i pravidelně se opakující programy.

Národní zemědělské muzeum: Léto na Kačině bude opět plné pohádek, divadelních představení i speciálních prohlídek
Foto: nzm.cz
Popisek: Národní zemědělské muzeum - logo

Areál bude plný letních příběhů v zámku i parku. Léto zpestří zejména divadelní cyklus pohádek pro děti, pravidelná sobotní představení pro dospělé i noční a oživené prohlídky zámeckých interiérů. Kačina je i letos součástí 13. ročníku festivalu Kutnohorské léto.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí

Ústředním tématem kostýmovaných a hraných prohlídek zámku je život šlechty před dvěma sty lety, čas letních slavností, divadel, bálů a projížděk v zámeckém parku. Jsou jim věnovány všechny červencové a srpnové soboty. Nebudou chybět oblíbené Prohlídky se zámeckým duchem Rudou i prohlídky oživené poutavým představením, které přiblíží život Jindřicha Chotka v příběhu Přítelkyně v podání souboru historických tanců Salome a Tempus Fugit.

V rámci nočních prohlídek uvede Malá Divadelní Kumpanie z Kraje Kouřimského sedmero zábavných zastavení v zámeckých prostorách Mnoho povyku pro divadlo! Mladý hrabě Chotek nacvičuje s personálem i vlastní rodinou krátkou komedii inspirovanou Paridovým soudem. Diváci se v kouzelných empírových kulisách dozvědí, kolik milostných avantýr se podařilo najít v Chotkovské knihovně na hromovládného Dia, kdo z kuchyně se stane jednookým Kyklopem a co je vlastně opravdovým pokladem zámku Kačina.

Každé prázdninové úterý a čtvrtek je pro děti přichystán divadelní cyklus Pohádkový zámek Kačina. Divadélko Kůzle uvede představení pro děti Roztomilá chyba pana nadlesního, Divadýlko Mrak pohádku O statečném Jankovi, Divadlo KK oblíbený příběh O Smolíčkovi a Karlovarské hudební divadlo pohádku Jak Lesíkovi uletěly včelky do Bavorského lesa.

Představení pod širým nebem
Po čtyři červencové večery návštěvníky čekají koncertní verze slavných muzikálů Jesus Christ Superstar, hity Michala Davida v muzikálu Děti ráje, Karla Gotta v Čase růží či muzikál Dracula s Danielem Hůlkou v hlavní roli.

Jedním z hlavních taháků Léta na Kačině je též úspěšná inscenace Strašidlo cantervillské, která na Kačinu zavítá již po třetí. V komedii na námět povídky Oscara Wilda v jedinečných kulisách nádvoří zámku letos vystoupí v hlavních rolích Martin Zounar a Bára Štěpánová.

Srpnové večery pak na nádvoří zpestří představení Divadla Campa s šansony Edith Piaf  v inscenaci Dnes večer nechci spát sama i talk show s populárními hosty 7 pádů Honzy Dědka.

Divadelní společnost Indigo uvede hned dvě divadelní komedie – Jak je důležité býti (s) Filipem v hlavní roli s Ondřejem Rumlem a Cyrana z Bergeracu, kde účinkují Daniel Bambas, Ondřej Kraus, Michael Vykus, Stanislava Jachnická či Dana Morávková.

V neděli 18. července proběhne druhý ročník street food festivalu Dobré jídlo světa a v sobotu 31. července si zájemci mohou vyzkoušet zapomenuté řemeslo na víkendové akci Přadleny na Kačině.

Oblíbená Noc na Kačině se v srpnu odehraje nejen v zámku, ale tentokrát i v hloubi zámeckého parku, kde návštěvníci mohou být po dva večery svědky Příběhu o ztraceném světle.

Nebudou chybět ani koncerty a hudební vystoupení. Operní sopranistka Tiziana přiblíží hudbu starých mistrů v doprovodu spinetu a navštívit můžete i charitativní koncert Šlechtická sídla v souznění.

Program Léta na Kačině naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…