Národní zemědělské muzeum: Muzejní noc na téma Broučci na zámku Ohrada

16.05.2018 9:45

V sobotu 26. května se koná v Národním zemědělském muzeu Ohrada Muzejní noc na téma Broučci. Malí i velcí návštěvníci budou mít možnost seznámit se s životem noční hmyzu pod vedením odborných lektorů. Začátek je v 19 hodin a zábavný program tentokrát potrvá až do půlnoci.

Národní zemědělské muzeum: Muzejní noc na téma Broučci na zámku Ohrada
Foto: nzm.cz
Popisek: Národní zemědělské muzeum - logo

Zaměstnanci muzea připravili pro všechny milovníky motýlů a broučků jejich noční pozorování. Pod odborným vedením Ondřeje Sedláčka z Ochrany fauny České republiky a Katedry ekologie Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy budou odchytávat, určovat a samozřejmě zase pouštět do přírody noční hmyz. Návštěvníci se tak mohou zblízka seznámit s životem nočních motýlů a poznat, co létá kolem zámku a blízkého Munického rybníka. Kromě toho se na malé i velké účastníky těší Veronika Souralová, autorka makrofotografií hmyzu vystavených v galerii zámku a autorka knížek pro děti. Právě ze svých knížek o motýlech a mravencích bude dětem číst k odpočinku před „noční akcí“.  

Opět nebudou chybět různé hry pro děti, tvořivá dílna nebo možnost zazpívat si s živou hudbou u ohně na nádvoří a opéci si buřty. „Za všechny zaměstnance muzea srdečně děti i rodiče zveme na tuto akci. Jsme rádi, že můžeme dětem zprostředkovat malé noční dobrodružství, ze kterého si zároveň odnesou znalosti a třeba i zase o něco bližší vztah k místní přírodě,“ říká ředitel Národního zemědělského muzea Ohrada Jiří Houdek.

Pokud někoho zmůže únava, je pro 20–25 dětí nachystána možnost přespání na zámku. Podmínkou je předem se přihlásit na telefonním čísle 387 965 340 nebo 728 229 745, případně na e-mail jana.melcrova@nzm.cz, kde zájemcům budou poskytnuty bližší informace. S sebou je potřeba mít vlastní spacák a karimatku, případně stan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…