Národní zemědělské muzeum: Poznejte českou myslivost zblízka

18.07.2021 19:37

Národní myslivecké slavnosti na zámku Ohrada.

Národní zemědělské muzeum: Poznejte českou myslivost zblízka
Foto: nzm.cz
Popisek: Národní zemědělské muzeum - logo

Ukázky mysliveckých tradic, sokolnictví, kynologie, ukázky práce koňských potahů, vábení zvěře i mistrovství světa ve vábení jelenů. To vše mohou zažít návštěvníci v sobotu 31. července na zámku Ohrada během Národních mysliveckých slavností. Pro děti je pak v neděli 1. srpna přichystán Dětský myslivecký den.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí

Národní myslivecké slavnosti nabídnou dva dny nabité zajímavým rodinným programem, který veřejnosti umožní blíže poznat myslivecké tradice, znalosti i myslivecké umění.

Divácky atraktivní je například Mistrovství republiky ve vábení jelenů. Umění vábit zvěř se stává stále vzácnější a jedná se o dovednost některými myslivci pilovanou po dlouhá léta. Ti nejlepší vábiči se dokonce účastní soutěží na nejvyšší úrovni a česká reprezentace je tradičně velmi úspěšná. Součástí budou také ukázky práce koňských potahů a prezentace Zemského hřebčince Písek.

Letos se bude soutěžit také o nejhezčí myslivecký klobouk či v házení flinty do žita. Vyhlášena bude Honitba roku a předána budou i nejvyšší myslivecká vyznamenání. „Myslivost patří k našim kulturním klenotům. Nejde jen o činnosti spojené s lovem, pro mnohé je myslivost životním stylem a filozofií. Pestrý život myslivců dokumentuje řada zájmových klubů, například sokolníků, kynologů, trubačů a dalších, řada amatérských i profesionálních umělců, spisovatelů či těm, kdo se věnují vzdělávací činnosti. Národní myslivecké slavnosti jsou ale především místem přátelského setkávání myslivců, jejich rodin a příznivců navzájem,“ říká ředitel Národního zemědělského muzea Ohrada Jiří Houdek.

Na své si přijdou i milovníci dobrého jídla. Na nádvoří i před zámkem se budou podávat zvěřinové speciality a čepovat myslivecká piva. Akci hudebně doprovodí populární trubačská kapely Markazíni, Hráz, Malá jihočeská kapela a cimbálová muzika Lidový myslivecký sbor. Tradiční myslivecký průvod vyrazí v sobotu v 11:30 hodin z louky u zámku.

Během Dětského mysliveckého dne 1. srpna jsou připraveny myslivecké hry, lukostřelba, divadélko, dětská střelnice, zpívání mysliveckých písniček, exkurze do Staré obory či naučná stezka o 15 zábavných stanovištích.

Vstupné na akci je zdarma.

Národní myslivecké slavnosti pořádá Českomoravská myslivecká jednota ve spolupráci s okresními mysliveckými spolky, Národním zemědělským muzeem a Ministerstvem zemědělství. Záštitu nad celou akcí převzal ministr zemědělství Miroslav Toman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…