Návrh ERÚ: Nové tarify se nebudou počítat podle jističe

13.04.2016 16:57

Předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková informovala předsedu vlády Bohuslava Sobotku o záměru zcela změnit způsob výpočtu nových tarifů.

Návrh ERÚ: Nové tarify se nebudou počítat podle jističe
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

„Je nesmysl, aby se velikost jističe na stanovení tarifu nějak zásadně podílela, jistič je především bezpečnostní prvek,“ říká předsedkyně ERÚ Alena Vitásková.

Na setkání, které předsedkyně iniciovala, se spolu s premiérem Bohuslavem Sobotkou a ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem shodli, že nová tarifní struktura nesmí poškodit koncové zákazníky. Rovněž se všichni shodli na zapojení zástupců občanů přímo do tarifní komise. Dosud v ní byli pouze zástupci regulátora, ministerstva průmyslu a obchodu, výrobců a distributorů.

Do konce června probíhá veřejný konzultační proces v jednotlivých městech, na kterých se ERÚ ptá občanů na jejich připomínky, které následně do nového návrhu implementuje. Další setkání proběhne 20. dubna v Opavě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ v I. čtvrtletí vydělal 13,6 mld. Kč, meziročně o čtvrtinu více

10:04 ČEZ v I. čtvrtletí vydělal 13,6 mld. Kč, meziročně o čtvrtinu více

Provozní zisk před odpisy (EBITDA) dosáhl v I. čtvrtletí 40,3 mld. Kč, což znamená meziroční nárůst …