Návštěva delegace kontrolního výboru Poslanecké sněmovny ČR v Japonsku

19.04.2016 18:56

Ve dnech 4. – 9. dubna 2016 navštívila delegace kontrolního výboru Poslanecké sněmovny ČR vedená místopředsedou PSP ČR panem Janem Bartoškem a předsedou kontrolního výboru panem Vladimírem Koníčkem Japonsko.

Návštěva delegace kontrolního výboru Poslanecké sněmovny ČR v Japonsku
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

Nejvyšší kontrolní úřad zastupovala viceprezidentka NKÚ paní Zdeňka Horníková. Návštěva se uskutečnila na základě pozvání kontrolního výboru Sněmovny reprezentantů Japonska, jehož delegace navštívila Českou republiku v říjnu loňského roku.

Delegace jednala v Radě pro audit Japonska, kde byla přijata jejím prezidentem panem Kawato, dále na Ministerstvu financí a u předsedy Sněmovny reprezentantů pana Óšimy. Další diskuze a jednání proběhly v kontrolním výboru japonského parlamentu. Delegace navštívila kromě institucí v hlavním městě Tokiu též bývalé hlavní město Kjóto, kde byla přijata u starosty města a jednala též s kontrolní komisí města.

Témata jednání byla zaměřena na proces projednávání a sestavování státního závěrečného účtu, na systém projednávání auditních zpráv SAI Japonska vládou a parlamentem, systém kontroly ve veřejné správě, postavení, úlohu a náplň činnosti kontrolních výborů parlamentu a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…