Navštívili jsme poštu Partner v Horšicích

12.05.2017 18:01

Poštu Partner v Horšicích provozuje od 1. 9. 2016 mladá a energická Kateřina Štroblová. „Pošta byla dlouho zavřená a s obcí byla domluva zpočátku trochu složitější. Vypadalo to, že bude pošta zavřená i nadále,“ popisuje začátky Kateřina Štroblová. Objekt byl pošty a obec jej musela nejprve odkoupit. Nyní má podnikatelka prostor od obce pronajatý za symbolické peníze.

Navštívili jsme poštu Partner v Horšicích
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Obec Horšice je rozdělena na dvě místní části Horšice a Újezd. Každá z částí má své samostatné katastrální území pojmenované Horšice a Újezd u Horšic a je rozdělena na tři samostatné základní sídelní jednotky – Horšice, Vitouň a Újezd. Samotná obec Horšice má necelých 400 obyvatel.

Kateřina Štroblová má však více živností, podniká také v nedaleké Plzni. K poštovnictví má ale dlouholetý vztah. „Moje máma doručuje mnoho let v Plzni a také já jsem tam trávila prázdniny. Moc jsem to tehdy ale ráda neměla a nikdy mě nenapadlo, že bych se tomu jednou věnovala. Moje kamarádka je ale vedoucí Přeštické pošty a jednoho dne přišla s nabídkou, jestli nechci provozovat poštu Partner. Ta myšlenka, že by byla pošta moje, se mi líbila. Navíc tři hodiny denně se dá zvládnout a znamená to pro mě jistotu každoměsíčního přivýdělku,“ vysvětluje Štroblová.

Samostatný Partner je Horšická pošta teprve od března. „Do té doby jsem neměla úplně všechny služby a občas jsem musela lidi odkazovat jinam. Teď už je to ale jiné a ráda bych, kdyby našich služeb využili i lidé z okolí,“ dodává Štroblová.

Prozatím podnikatelka vede poštu Partner sama. Na prázdniny ale plánuje zařídit i záskok. Většina místních obyvatel přijala zprávu o nové poště s nadšením. „Dříve se hodně často měnila provozní doba a lidé z toho byli docela zmatení. Dnes máme otevřeno v pondělí a ve středu od dvou do pěti a po zbytek týdne od osmi do jedenácti. Rádi k nám jezdí i lidé z Přeštic,“ říká Kateřina Štroblová a dodává: „Nemám pocit, že by provozování pošty Partner bylo nějak složité. Trochu více času mi zabere uzávěrka, ale dá se to všechno zvládnout.“

Horšice    

Zdroj: Česká pošta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…