Nechte si v sobotu zkontrolovat podezřelá znaménka na Lannově třídě

19.05.2016 12:20

V sobotu 21. května bude českobudějovická Lannova třída hostit vyšetřovací stan s lékaři z Dermatovenerologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze (VFN) a Nemocnice České Budějovice. Všichni zájemci si budou moci nechat bezplatně otestovat podezřelá kožní znaménka. Preventivní akce, kterou ve spolupráci s pražskou VFN pořádá Pojišťovna VZP (PVZP) potrvá od 10h do 17h.

Nechte si v sobotu zkontrolovat podezřelá znaménka na Lannově třídě
Foto: Pojišťovna VZP
Popisek: Pojišťovna VZP, logo

I přes častá varování odborníků před rakovinou kůže, počet pozitivních diagnóz rok od roku roste. Česká republika se s počtem přibližně 20 případů na 100 tisíc lidí řadí mezi státy s nadprůměrným počtem nemocných v Evropě. Statistiky uvádějí, že v České republice se výskyt melanomu za posledních třicet let zvýšil až čtyřikrát. Roste i úmrtnost – ročně u nás na maligní melanom zemře přibližně 450 osob. Ještě v roce 1978 to přitom bylo 45 osob. Nejen na nebezpečí rakoviny kůže ale na všechna onkologická onemocnění právě proto chce upozornit edukačně preventivní roadshow Pojišťovny VZP ve spolupráci s odborníky z Dermatovenerologické kliniky VFN v Praze, která v průběhu května bude probíhat ve větších městech po celé České republice. Na akci v Českých Budějovicích se podílejí i lékaři z kožního oddělení Nemocnice České Budějovice.

První akce celé roadshow připadá na 5. května a hostí ji hlavní město. Praha roadshow i uzavírá, 4. června se ve Stromovce koná závěrečná celodenní zábavná show pro veřejnost, na které vystoupí řada známých osobností. Během května celorepubliková roadshow navštíví celkem 9 měst v Čechách a 4 na Moravě. Pro zájemce o vyšetření kožních znamének budou v zázemí promostanu k dispozici lékaři z Dermatovenerologické kliniky VFN v Praze a místních nemocnic. Také zde budou k dostání veškeré informace o rizicích melanomu kůže a o tom, jak rozpoznat prvotní příznaky. Na roadshow formou partnerství s organizátorem Pojišťovnou VZP (PVZP) spolupracují i krajské a okresní nemocnice. V rámci této akce se lidé také budou moci dozvědět o možnostech pojištění proti onkologickým onemocněním. „Kdo chce mít před létem jistotu, že se z jeho znamének nevyvine zhoubný nádor kůže, a nechce čekat i měsíční objednací lhůty, může se nechat vyšetřit v našem stanu. Zároveň mu zde naši pracovníci poradí, jak se ochránit proti finančnímu krachu rodiny v případě onkologického onemocnění,“ říká Ing. Halina Trsková, obchodní a marketingová ředitelka PVZP.

Dalším cílem akce je formou sbírky finančně podpořit onkologická oddělení participujících nemocnic. Sbírka bude probíhat během celého měsíce května a přispět lidé mohou hned několika způsoby – do kasiček přímo na roadshow a nebo zasláním finanční částky na bankovní účet. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…