Největší prodej v historii ÚZSVM odstartuje již za týden

08.09.2021 7:34 | Tisková zpráva

V úterý 14. září v 9 hodin spustí Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) na webových stránkách www.nabidkamajetku.cz výběrové řízení s elektronickou aukcí na výjimečný Palác Broadway ležící v nejlukrativnější části Prahy.

Největší prodej v historii ÚZSVM odstartuje již za týden
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Elektronická aukce s nejvyšší minimální cenou v celé historii ÚZSVM, a to ve výši 1 miliarda a 50 milionů korun, potrvá až do 16. září do 12 hodin.

„Jedná se o jedinečnou investiční příležitost. Již od prvního dne zveřejnění této nabídky jsme zaznamenali zájem ze strany zahraničních investorů. Věřím, že se prostřednictvím elektronické aukce podaří najít nového vlastníka, který pro tento výjimečný komplex nalezne smysluplné využití,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.  

Před začátkem aukce musí zájemci složit kauci ve výši 20 milionů korun. Veřejnost pak může sledovat průběh tohoto unikátního prodeje online na webových stránkách www.nabidkamajetku.cz.

Funkcionalistická stavba, která leží mezi ulicemi Na Příkopě a Celetná, je tvořena třemi propojenými trakty a pochází ze 30. let 20. století. Dům patří k největším funkcionalistickým novostavbám v historickém jádru Prahy a v jeho suterénu bylo v roce 1938 otevřeno kino Cinema Broadway s tehdy nejmodernějším projekčním a zvukovým zařízením. Celý areál prošel v průběhu let několika rekonstrukcemi.

ÚZSVM převzal tento komplex do svého majetku v roce 2016 od tehdejší Správy železniční a dopravní cesty. V souladu se zákonem jej nejprve nabídl jiným státním institucím, žádná z nich ale o něj neprojevila zájem.

Další informace k prodeji Paláce Broadway naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…