Nejvstřícnější banka za I. čtvrtletí roku 2014: U veřejnosti je nejoblíbenější bankou Poštovní spořitelna

13.07.2014 10:20

V projektu klientského ratingu www.vstricnabanka.cz se v hodnocení registrované a neregistrované veřejnosti stala nejoblíbenější bankou u této skupiny hodnotitelů Poštovní spořitelna. Tato banka získala od veřejnosti průměrné hodnocení 85 procentních bodů. Druhou nejoblíbenější bankou byla veřejností určena Sberbank s hodnocením 80 procentními body a třetí se umístila Fio banka, která od veřejnosti získala hodnocení 76,67 procentních bodů.

Nejvstřícnější banka za I. čtvrtletí roku 2014: U veřejnosti je nejoblíbenější  bankou Poštovní spořitelna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Euro, ilustrační foto

Poštovní spořitelna se stala u veřejnosti nejoblíbenější vůbec poprvé

Poštovní spořitelna získala první místo v hodnocení veřejnosti úplně poprvé. Její průměrné hodnocení představuje 85 procent. Tuto banku přitom hodnotilo několik stovek neregistrovaných uživatelů a současně několik desítek uživatelů registrovaných.

Hodnotitelé z řad veřejnosti nejčastěji odůvodňují své pozitivní hodnocení této banky především její velmi dobrou dostupností, kdy pobočku banky najdou na téměř každé poště. Dále si hodnotitelé pochvalují přehlednost nabídky a možnost vyřešit vše rychle a bez problémů. Banka navíc začala v poslední době více propagovat svou značku ERA, což se projevuje dále na známosti této značky i banky.

Hodnotitel Jaroslav banku hodnotí takto: "Poštovní spořitelna je pro mě silná a stabilní banka. Jedná se o velkou banku, kterou ale najdu v každém středně velké městě, takže je pořád po ruce. Navíc jsem spokojený i s jejím internetovým bankovnictvím. Dávám plný počet."

Hodnocení veřejnosti za I. čtvrtletí roku 2014

Banka

Hodnocení veřejnosti v %

AirBank

63,33

Citibank

52,5

Česká spořitelna

48,57

ČSOB

58,33

Equa bank

60

Fio banka

76,67

GE Money Bank

61,67

Komerční banka

60

LBBW Bank

70

mBank

72

Poštovní spořitelna

85

Raiffeisenbank

66,67

UniCredit Bank

55

Sberbank

80

Zuno

50

zdroj: www.vstricnabanka.cz

Sberbank je velkým překvapením

Velkým překvapením je i velice dobré umístění Sberbank. Tato banka se změnou majitele změnila i svůj název a původní Volskbanku, tak nyní známé pod názvem Sberbank. Německý styl jména se změnil v ruský.

Banka však se změnou majitele chce být také více vidět a více nabídnout. Pozitivně působí změna image poboček i změna loga a názvu, stejně jako přizpůsobí produktové řady potřebám současným i potencionálním klientům.

Banka začala působit poměrně dynamicky a veřejnosti ji za to pozitivně hodnotí.

Fio banka až třetí

Fio banka se jako nejvstřícnější banka za celý rok 2013 umístila v oblibě veřejnosti až na třetím místě, nicméně i tak dosáhla úctyhodného pozitivního výsledku 76,67 procentního bodu. Toto hodnocení tak dává Fio bance šanci na zisk dalšího titulu Nejvstřícnější banky za I. čtvrtletí roku 2014. Hodnotitelé z řad veřejnosti opět pozitivně hodnotí dynamiku i image banky. Dále je pozitivně hodnocena stále se zlepšující dostupnost banky i rozšiřující se produktová řada. Nemalý vliv na hodnocení banky je i fakt, že je považována za banku českou.

O hodnocení veřejnosti

Hodnocení veřejnosti je jedním ze tří pilířů hodnocení bank Vstřícná banka. Každý z uživatelů se může buď jako neregistrovaný nebo registrovaný uživatel zapojit do hodnocení banka  přispět nejen svým hodnocením, ale i komentářem. Hodnocení veřejnosti má v celkovém hodnocení váhu 16 procent. Největší váhu v hodnocení má odborná porota, která disponuje váhou hlasu 57 procenta. Uprostřed se pak nachází server Bankovní poplatky, který hodnotí banky s ohledem an jejich poplatkovou politiku a přehlednost sazebníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…