Nejvyšší kontrolní úřad představil velvyslancům zemí EU výsledky spolupráce i závěry kontrol dotací

04.05.2019 8:38

Nejvyšší kontrolní úřad hostil už tradiční schůzku vedení úřadu s velvyslanci členských zemí EU. Jednání se účastnili i náměstek pro řízení sekce evropské Ministerstva zahraničních věcí ČR a vedoucí politické sekce ze zastoupení Evropské komise v ČR.

Nejvyšší kontrolní úřad představil velvyslancům zemí EU výsledky spolupráce i závěry kontrol dotací
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

Představitelé NKÚ je seznámili s tím, jak se úřad připravuje na blížící se předsednictví organizaci EUROSAI. Tématem jednání byl i mezinárodní projekt Benchmarking Information Exchange Project (BIEP) a výsledky kontrol zaměřených na čerpání fondů EU.

NKÚ velvyslancům představil svou vizi a projekty pro předsednictví organizaci EUROSAI, která sdružuje 50 kontrolních institucí Evropy a přilehlých zemí. Vedení této organizace převezme NKÚ v červnu 2020 na kongresu EUROSAI, který se uskuteční v Praze.

Jedním z klíčových projektů tohoto kongresu i celého předsednictví je projekt BIEP. Ten pomáhá kontrolním institucím vyměňovat si a srovnávat zkušenosti a výstupy z kontrol různých oblastí. V neposlední řadě seznámili kontroloři velvyslance s výsledky kontrol, které se zaměřily na to, jak ČR hospodaří s prostředky z EU. Velvyslance zaujal i Hackathon veřejné správy, který bude NKÚ ve spolupráci s dalšími veřejnými institucemi pořádat letos v září už potřetí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…