Nejvyšší ocenění Hyundai Award získal koncept Vypěstuj si vlastní jídlo

20.07.2013 20:25

Program Brilliant Young Entrepreneurs je klíčovou součástí strategie značky Hyundai zaměřující se na mladé Evropany, kterým umožňuje proměňovat své podnikatelské sny v realitu. Ocenění Hyundai Award je udělováno každý rok nejzajímavějším projektům mladých Evropanů, které představily jasný plán funkční firmy.

Nejvyšší ocenění Hyundai Award získal koncept Vypěstuj si vlastní jídlo
Foto: red
Popisek: Hyundai

Národní vítězové tohoto programu ze 14 zemí se v uplynulém týdnu sešli v belgickém Liege, kde byl také vyhlášen celoevropský vítěz soutěže Hyundai Brilliant Young Entrepreneurs Award.
 
Vítězem se stal tým Hive, tvořený šesti studenty-inženýry ze školy Karel de Grote-Hogeschool v belgických Antverpách, kteří vymysleli inovativní způsob, jak dodat odvahu spotřebitelům, aby si pěstovali vlastní bylinky a zeleninu ve svých domovech pomocí modulárního systému šestiúhelníkových plastových nádob. Začínající skupina již vzbudila zájem u potenciálních investorů a získala od společnosti Hyundai částku 5 000 USD, jako první fázi finanční podpory, která dosáhne celkové částky 15 000 USD.
 
Tříletá iniciativa organizovaná společností JA-YE a podporovaná společností Hyundai Motor Europe oslovila studenty univerzit ve 14 zemích: Belgii, Bulharsku, Dánsku, Finsku, Litvě, Lucembursku, Makedonii, Nizozemí, Norsku, Portugalsku, Rumunsku, Slovensku, Španělsku a Velké Británii.
 
Letošní vítězové národních kol představovali širokou škálu produktů a služeb, např. Ecorallium (systém pro rozmnožování korálů v akváriích), InstantDrink (samoohřívací nápoje), ReNeW (řešení podporující zdraví) a ePark (aplikace pro mobilní telefony, která vyhledá volná parkovací místa na silnicích se speciálními senzory).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …