Německo na 56. Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně

15.09.2014 11:40

moravské metropoli se od 29. září do 3. října 2014 uskuteční tradiční Mezinárodní strojírenský veletrh (MSV), na kterém se bude Německo prezentovat jako země výzkumu a inovací.

Německo na 56. Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Na nejdůležitější přehlídce průmyslu ve střední a východní Evropě bude zastoupeno Spolkové ministerstvo pro vzdělávání a výzkum (BMBF) společně s vybranými německými podniky a výzkumnými a vzdělávacími institucemi, společnost na podporu exportu Bayern Handwerk International a spolkové země Porýní-Falc, Sasko, Sasko-Anhaltsko a Durynsko. Česko-německá obchodní a průmyslová komora (ČNOPK) organizuje pro zúčastněné podniky kooperační rozhovory a na svém stánku představí téma roku „Výzkum a vývoj – zaostřeno na budoucnost“.

Německá účast na MSV v Brně bude již tradičně vysoká. Na stánku ministerstva BMBF ve výstavní hale B představí německé instituce své expertízy a služby v oblastech strojírenství, výrobní technika, tribologie, hydraulika a pneumatika, materiály a nanotechnologie, plazmová technologie, mikrosystémová technika, mikro- a optoelektronika či technika v oblasti životního prostředí a energie. Nejnovější produkty a služby bavorských firem z odvětví strojírenství, ocelových konstrukcí, výroby průmyslových zařízení, dopravních technologií, tribologie a termografie budou k vidění na společném stánku společnosti Bayern Handwerk International ve výstavní hale P. ČNOPK organizuje pro tyto vystavovatele a zúčastněné podniky ze spolkových zemí Porýní-Falc, Sasko, Sasko-Anhaltsko a Durynsko kooperační rozhovory s partnery z českého hospodářství, vědy a výzkumu.

Na výzkum, vývoj a inovace budou také zaměřeny aktivity ČNOPK na MSV. „Naším cílem je zajistit společně s partnery česko-německého hospodářství lepší rámcové podmínky pro výzkum a vývoj v České republice a zprostředkovat konkrétní kooperace. Téma roku ČNOPK „Výzkum a vývoj – zaostřeno na budoucnost“ nabízí všem zapojeným firmám, výzkumným institucím i dalším partnerům tematickou platformu pro prezentaci a výměnu zkušeností,“ vysvětluje výkonný člen představenstva ČNOPK Bernard Bauer. Na společném stánku ČNOPK se představí prémioví partneři tématu roku.

V rámci doprovodného programu pořádá ČNOPK společně s Obchodní a průmyslovou komorou Dortmund česko-německé technologické sympozium „Inovativní technologie ve strojírenství“. Přehled legislativních rámcových podmínek a možností podpory pro německé investory v České republice nabízí právní seminář, který pořádá ČNOPK ve spolupráci s advokátní kanceláří Kocián Šolc Balaštík.  

O ČNOPK

Česko-německá obchodní a průmyslová komora (ČNOPK) je se zhruba 600 členy největší bilaterální zahraniční hospodářskou komorou v České republice. Podporuje vytváření obchodních vztahů mezi českými a německými firmami a zároveň se zasazuje v politice a u správních orgánů o podnikatelsky příznivé rámcové podmínky v České republice. ČNOPK patří do sítě německých zahraničních hospodářských komor (AHK) a německých obchodních a průmyslových komor (IHK); zastřešující organizací je Německý sněm obchodních a průmyslových komor (DIHK) v Berlíně. Její 100% dceřiná společnost AHK Services s.r.o. nabízí podporu

a poradenství ve všech otázkách vstupu na nový trh. Globální značka DEinternational pak garantuje kvalitu
a profesionální služby v síti AHK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…