Nemocnice Blansko: Boj za zdravou prostatu aneb Listopad pro muže

18.11.2018 17:43

Již sedm let za sebou „bojuje“ v listopadu blanenská nemocnice za zdravá prsa žen. Třetím rokem bude „bojovat“ i za muže – za jejich zdravou prostatu, a to konkrétně vyšetřením prostatického specifického antigenu (PSA) v krvi u mužů nad 50 let zcela zdarma.

Nemocnice Blansko: Boj za zdravou prostatu aneb Listopad pro muže
Foto: blansko.cz
Popisek: Nemocnice Blansko

Kdy?
19. - 23. listopadu 2018, každý pracovní den v čase: 8:30 - 12:00 hodin

Pro koho je akce určena?
Akce Nemocnice Blansko je určena pro muže od 50 let věku.

Kde?
Pokud máte o tuto nabídku zájem, přijďte nalačno do Nemocnice Blansko, oddělení klinických laboratoří (přízemí spojovacího traktu nemocnice). V laboratoři Vám provedeme odběr krve a následné vyšetření - test PSA.

Co vás čeká?
Na vyšetření se nebude objednávat. Přijdete nalačno k okénku „příjem vzorků“ a nahlásíte zájem o vyšetření. Následně vám bude proveden odběr jedné zkumavky krve. Výsledek vyšetření bude znám ještě týž den. Předání výsledků proběhne individuálně dle domluvy v laboratoři (možné si na výsledky počkat nebo si pro výsledky zavolat). V případě pozitivního nálezu budete automaticky kontaktováni a nasměrováni k dalšímu řešení se specialistou – urologem.

Proč přijít bojovat za zdravou prostatu?
Karcinom prostaty je v České republice nejčastějším onkologickým onemocněním u mužů a nejčastějším zhoubným urologickým nádorem. V žebříčku úmrtnosti byl v roce 2014 na druhém místě mezi zhoubnými novotvary.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…