Nemocnice České Budějovice: Jihočeské onkologické dny se zaměří na nádory prostaty a močového měchýře

12.10.2017 9:21

Ve dnech 12. až 14. října se uskuteční v Českém Krumlově již 24. ročník Jihočeských onkologických dnů, které pořádá Onkologické oddělení Nemocnice České Budějovice. Centrem dění se stane kongresový sál Jízdárny v areálu českokrumlovského zámku.

Nemocnice České Budějovice: Jihočeské onkologické dny se zaměří na nádory prostaty a močového měchýře
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

„Letošním tématem je diagnostika a léčba nádorů prostaty a močového měchýře,“ informuje primář Onkologického oddělení Nemocnice České Budějovice Václav Janovský. „Předpokládáme účast zhruba 450 odborníků z celé České republiky. Každoročně vybíráme témata, která obsahují významné novinky v léčbě a letos se sešly rovnou dvě systémově související uroonkologické diagnózy. I tak budeme mít dostatek prostoru k detailnímu prodiskutování zvolené problematiky ze všech možných hledisek, počínaje epidemiologií, přes diagnostiku až po léčbu včetně jejích komplikací. Na kongresu tak budou zastoupeni nejen kliničtí onkologové a radioterapeuti, ale též urologové, patologové, radiodiagnostici a specialisté v nukleární medicíně.“

Mezi přednášejícími budou špičkoví specialisté z celé České republiky. Chybět zde tedy nebude například prof. MUDr. Jitka Abrahámová DrSc. z Onkologické kliniky Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze-Krči, předsedkyně výboru České onkologické společnosti ČLS JEP doc. MUDr. Jana Prausová, Ph.D, MBA z Onkologické kliniky 2. LF UK a FN Motol, prof. Ondřej Hes, Ph.D. ze Šiklova ústavu patologie FN Plzeň, doc. MUDr. Ladislav Jarolím, CSc. z Urologické kliniky 2. LF UK a FN Motol, prof. MUDr. Karel Odrážka, Ph.D. z Onkologického a radiologického centra Multiscan Pardubice, prof. MUDr. Bohuslav Melichar, Ph.D., z Onkologické kliniky FN Olomouc, prof. MUDr. Pavel Šlampa, CSc. z Kliniky radiační onkologie MOÚ Brno a mnozí další.

I českobudějovická nemocnice zde bude mít své zástupce. Za Radiologické oddělení promluví prim. MUDr. Petr Lhoták a za Urologické oddělení prim. MUDr. Miloš Fiala.

Podrobný program se nachází na oficiálních stránkách Jihočeských onkologických dnů (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…