Nemocnice České Budějovice: Mateřská znaménka vyšetřuje kožní oddělení moderním digitálním dermatoskopem

09.08.2018 15:24

Od podzimu roku 2017 používá Kožní oddělení Nemocnice České Budějovice digitální dermatoskop, který ošetří až 500 osob ročně.

Nemocnice České Budějovice: Mateřská znaménka vyšetřuje kožní oddělení moderním digitálním dermatoskopem
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice


Jedná se o neinvazivní moderní metodu určenou k vyšetření pigmentových névů – mateřských znamének, která slouží k prevenci vzniku melanomu, k jeho časné diagnostice či diagnostice a sledování pigmentových névů v čase.

„Celotělové skenování pacientů s vysokým počtem névů umožňuje sledování přibývání nových pigmentových névů a jejich změny v čase. Je tedy podstatou sledování a prevence změn atypických pigmentových névů,“ říká primář kožního oddělení MUDr. Jiří Horažďovský, Ph.D., a dodává, že oproti ručnímu dermatoskopu, který umožňuje zvětšení jednotlivých lézí 10-20krát, je u digitální dermatoskopie využíváno vysoké optické rozlišení s možnosti zvětšení 20-70krát.

Možnost ukládání snímků jednotlivých podezřelých lézí a jejich sledování v čase vede k časné diagnostice a prevenci melanomu a snižuje počet vynucených chirurgických zákroků, nebo naopak indikuje jejich nutnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…