Nemocnice České Budějovice navyšuje kapacitu pro nemocné s covid-19

23.11.2021 13:30 | Tisková zpráva

Nemocnice České Budějovice je se 182 hospitalizovanými pacienty s covid-19 aktuálně nejzatíženější nemocnicí v České republice.

Nemocnice České Budějovice navyšuje kapacitu pro nemocné s covid-19
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

Od středy 24. listopadu odkládá Nemocnice České Budějovice, a.s. veškeré hospitalizace, plánované do 12. prosince 2021, u kterých je to medicínsky bezpečné a bez výrazného vlivu na zdravotní stav pacientů. Rovněž bude zastaveno objednávání nových pacientů k těmto procedurám.

„O odložení konkrétních typů výkonů rozhodne vždy primář oddělení. Pacienty, kterých se to týká, vyrozumí zdravotnický personál telefonicky, SMS či emailem, stejně jako v předchozích vlnách. Po obnovení plného provozu pacienty objednáme na nový termín. Prosíme osoby, kterým byl výkon zrušen, aby nás v případě zhoršení zdravotního stavu kontaktovali. Opatření se netýká léčby akutních onemocnění a onemocnění, jejichž odklad by mohl vést k poškození zdraví pacientů (zejména onkologická operativa, kardiochirurgická operativa). U pacientů, kteří jsou již k uvedeným procedurám přijati k hospitalizaci, se naplánovaný výkon provede. Podobně jako v předchozích vlnách se jedná o zhruba 50% omezení péče,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice České Budějovice, a.s. MUDr. Ing. Michal Šnorek, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…