Nemocnice Havlíčkův Brod: Gama kamera se měnila po 14 letech

02.02.2022 14:21 | Tisková zpráva

Nová hybridní gama kamera umožňující celotělové, SPECT a SPECT/CT vyšetření je špičkovým modelem, který od minulého roku využívají lékaři brodské nemocnice.

Nemocnice Havlíčkův Brod: Gama kamera se měnila po 14 letech
Foto: regionvysocina.cz
Popisek: Nemocnice Havlíčkův Brod

Kombinuje vysoce výkonné CT s pokročilým zobrazováním SPECT tak, aby vyhovovalo i těm nejnáročnějším situacím. 

Anketa

Pokud byste byl(a) sportovcem, měl(a) byste morální problém jet na olympiádu v Číně?

6%
92%
hlasovalo: 24412 lidí
Ročně totiž oddělení nukleární medicíny na tomto přístroji provede  6 tisíc diagnostických a terapeutických výkonů.
„Jedná se o obměnu přístroje po 14 letech. Tato nová gama kamera disponuje moderním softwarem a je přínosem pro prakticky všechny lékařské obory naší nemocnice, zejména pro onkologii, ortopedii, pneumologii, endokrinologii, urologii ale i pro kardiologii, neurologii, interní lékařství či chirurgii a nefrologii. Sofistikovaný hardware značně zvýší také komfort pro pacienty,“ říká primář oddělení MUDr. Petr Libus.

Jde o flexibilní systém Symbia Intevo Bold firmy SIEMENS nabízející řadu výkonných a jedinečných možností SPECT a CT. Finanční prostředky na její nákup jsme získali z evropských fondů. Pořizovací cena byla 24.5 milionu korun. „Jde o špičkový a nejvyšší model řady Symbia této firmy s 32 řadovým transmisním CT. Dochází k vyššímu rozlišení obrazu a technologie umožňuje lépe lokalizovat a charakterizovat onemocnění pro přesnější vyjádření stavu,“ dodal vedoucí oddělení zdravotnické techniky Ing. Adam Fila  Celý systém obsahuje výpočetní systém s akvizičním pracovištěm a vyhodnocovacími pracovišti, s připojením a komunikací se stávajícími nemocničními systémy.

Obor nukleární medicína historicky rozvinul molekulární zobrazování a jako jediný obor jej v široké míře využívá i v klinické praxi. Základem činností oboru je využívání otevřených zdrojů ionizujícího záření pro diagnostiku a terapii. Jako součást diagnostického zobrazování s otevřenými zářiči využívá také generátory ionizujícího záření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…