Nemocnice Havlíčkův Brod: Stop Dekubitům

15.11.2022 18:44 | Tisková zpráva

Preventivně-vzdělávací akci na problematiku dekubitů – proleženin si na 16. Listopad 2022 připravila Ambulance hojení chronických ran Nemocnice Havlíčkův Brod. Zájemci z řad veřejnosti mají možnost od 9.00 do 11.00 konzultovat s našimi zdravotníky a získat více informací o možné prevenci a nutnosti včasné léčby proleženin. Pro odbornou veřejnost je pak v odpoledních hodinách jako součást akce pořádán seminář Prevence vzniku dekubitů u hospitalizovaných pacientů. Akce je pořádána u příležitosti Světového dne Stop dekubitům.

Nemocnice Havlíčkův Brod: Stop Dekubitům
Foto: regionvysocina.cz
Popisek: Nemocnice Havlíčkův Brod

Pro veřejnost je přichystána prezentace pomůcek, kosmetiky, léků, zkrátka ukázky toho, jak pečovat o proleženiny a jak pomoci sobě nebo svým blízkým, o které pečujeme s touto problematikou.

„Při prevenci dekubitů hraje mimo jiné velkou roli ochrana pokožky, výživa a hydratace,“ říká Mgr. Petra Chymová, vrchní sestra interního oddělení starající se o chod Ambulance hojení chronických ran.

V ambulanci se aktuálně starají o 280 pacientů. Dekubity jsou též sledovaným ukazatelem v rámci kvality péče o hospitalizované pacienty. I pro současnou pokrokovou medicínu jsou proleženiny vážným problémem, protože se špatně hojí a mohou být bránou vstupu infekce do těla. Zdravotnický personál se snaží preventivně proti proleženinám bojovat pravidelným polohováním, co nejlepší hygienou, výměnou lůžkovin a použitím antidekubitních lůžek u rizikových pacientů. 

Více také ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…