Nemocnice Havlíčkův Brod: Stop Dekubitům

15.11.2022 18:44 | Tisková zpráva

Preventivně-vzdělávací akci na problematiku dekubitů – proleženin si na 16. Listopad 2022 připravila Ambulance hojení chronických ran Nemocnice Havlíčkův Brod. Zájemci z řad veřejnosti mají možnost od 9.00 do 11.00 konzultovat s našimi zdravotníky a získat více informací o možné prevenci a nutnosti včasné léčby proleženin. Pro odbornou veřejnost je pak v odpoledních hodinách jako součást akce pořádán seminář Prevence vzniku dekubitů u hospitalizovaných pacientů. Akce je pořádána u příležitosti Světového dne Stop dekubitům.

Nemocnice Havlíčkův Brod: Stop Dekubitům
Foto: regionvysocina.cz
Popisek: Nemocnice Havlíčkův Brod

Pro veřejnost je přichystána prezentace pomůcek, kosmetiky, léků, zkrátka ukázky toho, jak pečovat o proleženiny a jak pomoci sobě nebo svým blízkým, o které pečujeme s touto problematikou.

„Při prevenci dekubitů hraje mimo jiné velkou roli ochrana pokožky, výživa a hydratace,“ říká Mgr. Petra Chymová, vrchní sestra interního oddělení starající se o chod Ambulance hojení chronických ran.

V ambulanci se aktuálně starají o 280 pacientů. Dekubity jsou též sledovaným ukazatelem v rámci kvality péče o hospitalizované pacienty. I pro současnou pokrokovou medicínu jsou proleženiny vážným problémem, protože se špatně hojí a mohou být bránou vstupu infekce do těla. Zdravotnický personál se snaží preventivně proti proleženinám bojovat pravidelným polohováním, co nejlepší hygienou, výměnou lůžkovin a použitím antidekubitních lůžek u rizikových pacientů. 

Více také ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…