Nemocnice Havlíčkův Brod: Svítíme purpurově za "Děti do dlaně"

16.11.2020 20:29

Rozsviťte svíčku za nedonošená miminka.

Nemocnice Havlíčkův Brod: Svítíme purpurově za "Děti do dlaně"
Foto: regionvysocina.cz
Popisek: Nemocnice Havlíčkův Brod

Letošní oslavy Světového dne nedonošených dětí jsou trochu jiné - díky epidemiologické situaci. A tak Nemocnice Havlíčkův Brod svítí purpurově za Děti do dlaně, a stejně tak se rozsvítí i Kaplička v Antonínově Dole, kde se každoročně konaly Bohoslužby za nedonošená miminka. A všichni ostatní s námi mohou podpořit Světový den za nedonošená miminka tím, že rozsvítí svíčku u sebe doma.

"Do začátku listopadu  bylo v našem perinatologickém centru letos hospitalizováno 67 dětí s nízkou porodní váhou pod 2500 g a celkově zatím 166 dětí na novorozenecké JIP. Každoročně naši péči potřebuje asi 190 dětí s nějakým perinatálním problémem, z toho jich je přibližně 100 s nízkou porodní hmotností," sdělila primářka dětského oddělení MUDr. Mgr. Magdaléna Chvílová Weberová.Díky její aktivitě již řadu let pořádáme Bohoslužby za děti do dlaně. Tato akce je každoročně věnována dětem zdravým - původně nedonošeným, dětem, které zdravé být nemohou.  Je vzpomínkou na děti, které při porodu a po porodu zemřely a jejich rodiče, kteří tuto bolest nesou celým životem. Je věnována těm, kdo se o miminka "do dlaně" po porodu a celé následné roky starají.

Dlouhodobě nás podporuje Nedoklubko a Oblastní charita Havlíčkův Brod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…