Nemocnice Jeseník má babybox

19.10.2018 7:34

Jeseník má od dnešního dne také babybox. Slavnostní otevření proběhlo v areálu nemocnice, kde je umístěno toto zařízení poblíž hlavního vchodu.

Nemocnice Jeseník má babybox
Foto: Hans Štembera
Popisek: Babybox

„Zasloužila se o něj lékařka Jesenické nemocnice Iveta Poljaková a ředitelka Jana Chrastinová, jednání o zřízení babyboxu bylo rychlé a vstřícné,“ uvedl Ludvík Hess, předseda spolku Babybox pro odložené děti – Statim. Jak dále poznamenal, nový babybox je zhotovený z antikorového plechu, jeho dvoukřídlá dvířka se otvírají automaticky a po vložení miminka a aktivaci senzoru se zcela samočinně zavřou. Vnitřní prostor je klimatizován a opatřen náhradním zdrojem energie. Zároveň  je napojen na stálou službu a na mobilní telefony. Zřízení babyboxu finančně podpořily města a obce z Olomouckého kraje včetně Jeseníku, firmy i fyzické osoby.

„Babyboxy zachraňují lidské životy, během třinácti let bylo do 75 těchto zařízení odloženo 177 dětí,“ uzavřel Ludvík Hess.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …