Nemocnice Královéhradeckého kraje vykázaly v loňském roce zisk

13.03.2020 14:52

Nemocnice Královéhradeckého kraje dosáhly v loňském roce mimořádně úspěšného ekonomického výsledku. Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje vykázal v součtu výsledků všech svých společností zisk 43,3 milionů korun. Největšího zisku dosáhla v loňském roce Oblastní nemocnice Náchod a Královéhradecká lékárna. Žádná z holdingových společností v loňském roce nevykázala ztrátu.

Nemocnice Královéhradeckého kraje vykázaly v loňském roce zisk
Foto: ZHKHK
Popisek: Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje - logo

„S potěšením mohu konstatovat, že nastavený trend společného vyjednávání se zdravotními pojišťovnami, stejně jako loňské organizační a personální změny ve vedení krajského zdravotnictví, přinesl své ovoce,“ představil výsledky nemocnic loňského roku náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Ing. Aleš Cabicar.

Na základě předběžných výsledků skončila v porovnání hospodaření jednotlivých společností zdravotnického holdingu s největším ziskem Oblastní nemocnice Náchod a to 18, 1 mil., dále Královéhradecká lékárna s 13 mil., Oblastní nemocnice Trutnov 5,4 mil., Městská nemocnice Dvůr Králové nad Labem 4,1 mil a nemocnice Jičín 2,3 mil. korun.

„Dovolím si ještě krátké hodnocení, které vyjadřuje míru zlepšení hospodaření jednotlivých společností v porovnání k roku 2018. Zde je třeba zdůraznit, že do tohoto výsledku se promítlo v největší míře společné jednání se zdravotními pojišťovnami, které vedlo k proplacení neuhrazené péče v předešlých letech. Nemocnice Náchod dosáhla v meziročním porovnání zlepšení o 47 mil., nemocnice Trutnov o 8,1 mil., nemocnice Dvůr Králové nad Labem o 4,7 mil., Královéhradecká lékárna o 2 mil. a nemocnice Jičín o 1,8 mil,“ zhodnotil loňská čísla místopředseda Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Ing. Marian Tomášik, který organizaci v loňském roce řídil.

Na svého předchůdce navázala Ing. Ivana Urešová, předsedkyně představenstva ZH KHK: „Loňský rok byl skutečně zcela mimořádný. Jde o celkové zlepšení o 75,7 milionů korun. V roce 2018 totiž nemocnice hospodařily se ztrátou 32,4 mil. Kč. Loňská situace se v letošním roce opakovat již nebude, do letošních výsledků se promítne jak snížený závazek veřejné služby, tak zvýšené náklady na mzdy našich zaměstnanců, a v neposlední řadě už dnes můžeme zcela jistě hovořit o dopadu koronaviru na zhoršené hospodaření nemocnic, neboť náklady nemocnic rostou strmě vzhůru a ambulantní produkce je omezena za účelem bariérových opatření. Přesto dále pokračujeme v trendu efektivního společného vyjednávání a řízení našich organizací.“

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…